Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Verksamhetsledare och kundansvarig

Uppsala, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Är du noggrann och strukturerad? Har du intresse för att leda och utveckla verksamhet? Trivs du i en roll som företrädare mot kund?  Då kan detta vara rollen för dig!

Din roll

Som medarbetare hos oss är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet.

Vi söker en medarbetare till tjänsten som verksamhetsledare och kundansvarig inom vårt uppdrag mot FMV/FM inom leveranser av tjänster inom fortsatt luftvärdighet.

Du kommer, i rollen som verksamhetsledare, arbeta med att leda, stödja och företräda vår verksamhet inom Fenix. I rollen som kundansvarig kommer du ansvara för den löpande kontakten mot våra kunder FMV och FM. Du kommer även till viss del arbeta med att utveckla vår verksamhet genom att leda eller stödja verksamhetsutvecklingsprojekt.

Våra leveranser och arbetsuppgifter rör Försvarsmaktens flygsystem och utrustning och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem bl.a. Fenix.

Tjänstgöringsort är Linköping, Arboga eller Uppsala men även andra orter kan vara aktuella beroende på sökande.

I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes.

Din profil

Vi tror att du har lägst gymnasieutbildning inom relevant område.

Krav:

  • Erfarenhet från arbete i uppföljningssystem Fenix
  • Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Meriterande:

  • Utbildning inom flygteknik eller högskolestudier inom relevant område ex. flygingenjör.
  • Arbetat några år med flygunderhåll eller på annat sätt rörande fortsatt luftvärdighet.
  • Intresse för att arbeta med ekonomiska delar såsom prognoser och uppföljningar.

Oavsett inriktning på tjänst ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov. Din personliga utveckling är viktig för oss och stora möjligheter finns beroende på bakgrund och intresse.

Personlig matchning är viktig för oss!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av fyra sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi tar gärna emot din ansökan på svenska eller engelska.

Kontaktinformation
Johan Sjöberg, rekryterande chef
+46 10-2169873
Johan.b.sjoberg@saabgroup.com

Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.