Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Verksamhetsnära IT-stöd för tekniska produktionssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 19 February 2023

Din framtida utmaning

Som verksamhetsnära IT-stöd inom tekniska produktionssystem arbetar du nära verksamheten med fokus på att upprätthålla funktionen hos de tekniska produktionssystemen och på så sätt hjälpa verksamheten till maximal effektivitet. I begreppet tekniska produktionssystem ryms alltifrån mätsystem och maskinstyrning till övervakning av processutrustning. Bredden i de förvaltade systemen innebär ett varierande arbete där det finns stora möjligheter att utvecklas och lära sig nya saker.

Efter felsökning består IT-stödet ofta i byte av hårdvara, installation, konfiguration och test. Systemen är ofta verksamhetskritiska och arbetet behöver ibland utföras under tidspress. Utöver felsökning, åtgärder och test innebär rollen kontinuerligt förbättringsarbete för att minska felutfall och risker.

Möjlighet finns till utveckling som System Administrator för ett eller flera system eller applikationer. Som System Administrator håller man även i övergripande kontakter med kravställande verksamhet och våra leverantörer.

Din profil

För att bli framgångsrik som verksamhetsnära IT-stöd inom tekniska produktionssystem har du stor vana vid att arbeta med datorer, såväl med hårdvara som med installation/uppdatering av mjukvara och konfigurationer. Du har läst en relevant universitets- eller högskoleutbildning eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Tjänsten ställer stora krav på kommunikativ förmåga och det är meriterande om du tidigare har arbetat med support eller i helpdesk.

För denna tjänst krävs B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska.

I ditt arbete bör du ha en förmåga att ta initiativ och driva ditt felsökningsarbete framåt. Vi tror att du är positiv och service minded. Som IT-stöd har du nytta av ett brett nätverk av kontakter, varför du bör ha lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning samt är tydlig i din kommunikation. Det är meriterande om du redan har ett nätverk inom IT-stöd på Saab.

Om du vill arbeta brett och verksamhetsnära med IT-stöd inom flygindustri har du här en unik möjlighet till ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att verka inom avdelningen Governance & Management Support och kommer att bli en del av området Model Based Engineering. Området Model Based Engineering är en stödfunktion till Aeronautics verksamhet för produktutveckling och tillhandahåller de metoder som företagets ingenjörer använder i sitt dagliga arbete. Vår kärnkompetens ligger inom användarstöd, utveckling av metodik och strategiska affärsåtaganden samt förvaltning och anpassning av den metodik och teknik som används inom affärsområdet.

Området är ledande inom MBD-metodik, Model Based Definition, en metodik där alla krav på artikeln finns i 3D-modellen och återvinns inom samtliga discipliner. Inom området arbetar cirka 50 personer med varierande bakgrund, ålder och kön.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.