Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Verksamhetsutvecklare / PM&T produktionskvalitet Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din Roll

I rollen som Kvalitets- och verksamhetsutvecklare inom produktionskvalitet kommer du att ansvara för att analysera, utvärdera och förbättra verksamhetens processer, arbetssätt och rutiner. Det innebär att du identifierar problem och utmaningar inom avdelningen samt utvecklar och genomför lösningar för att hantera dem.

Vi erbjuder dig en stor möjlighet att själv få påverka arbetssätt och verkligen hjälpa vår verksamhet att nå våra mål och leva upp till vår kravbild. Arbetet innebär att du kommer ha många samarbeten och kontaktytor med både chefer, medarbetare och projektledare både inom och utanför vår affärsenhet. Tillsammans med ditt kvalitetsteam om ca 27 medarbetare kommer du se till att våran produktion och produkter uppfyller våra kunders höga krav på kvalitet och säkerhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

 • Stödja produktion och medarbetare genom att vara sakkunnig inom kvalitetsområdet

 • Följa upp att processer, rutiner och lokala instruktioner följs

 • Följa upp att produktionsavvikelser hanteras enligt krav

 • Analysera orsaker till kvalitetsbristkostnader

 • Planera och följa upp industrialiseringsarbete tillsammans med kvalitetsingenjörer

 • Delta vid externa- och interna kvalitetsrevisioner

Som Kvalitets- och verksamhetsutvecklare förväntas du ta en ledande roll i att säkerställa att organisationen implementerar säkra, tillgängliga och uppdaterade system, som uppfyller våra tillsynskrav. I denna roll är det också viktigt att du har god förmåga att självständigt ta ansvar över ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för kvalitets- och verksamhetsutveckling, och trivs med att arbeta i en koordinerande roll inom verksamheten. Du har stor förmåga att arbeta lösningsorienterat snarare än problemorienterat. Du har tidigare arbetat med att driva förändringsarbete och har goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitet samt gedigen erfarenhet av att arbeta med problemlösning enligt 8D/DMAIC/6-sigma.

 Du är även van vid att arbeta proaktivt med FMEA och SPC för att minimera kvalitetsavvikelser och öka effektiviteten i produktionen. Som person ser vi att du är analytisk, noggrann och pedagogisk, för att kunna samarbeta och kommunicera med andra inom olika delar av verksamheten.

Krav för tjänsten:

 • Teknisk utbildning på universitets eller högskolenivå alternativt utbildning inom kvalité/ekonomi/inköp/logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitet

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Tidigare arbetat som kvalitetsingenjör

 • Praktisk arbetslivserfarenhet och förståelse av att arbeta proaktivt

 • Erfarenhet av kvalitetsarbete inom produktion

 • Utbildning inom kvalitetsutveckling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.