Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Verksamhetsutvecklare inköpsavdelningen

Karlskoga, Sweden
Closing date: 9 February 2023

Din roll

Du kommer att vidareutveckla vårt verksamhetsarbete inom inköpsfunktionen i Linköping och Karlskoga, vi kallar det: PM&T; Processes, Methods and Tools. Arbetet sker i vårt ortsövergripande PM&T-team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • förbättra och vidareutveckla våra processer i nära samarbete med andra funktioner inom Saab Dynamics och andra Saab-bolag.
 • följa upp processernas utfall och analysera insamlade data.
 • utbilda dina inköpskollegor med såväl färdigt som egenutvecklat utbildningsmaterial.
 • arbeta med sustainabilityfrågor i Saabgemensam sustainabilitygrupp och implementera Saabs sustainabilitystrategi på Dynamics inköp.
 • säkerställa implementationen av SAABs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner.

Placeringsort Karlskoga.

Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige men ibland inom Europa.

Din profil

Du är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom verksamhetsutveckling.

Du behärskar det svenska och engelska språket flytande.

Det är meriterande om du har erfarenheten inom:

 • Kvalitetsarbete
 • Inköpsarbete
 • Affärssystemet IFS  
 • Amerikansk millitär offentlig upphandling FAR/DFARS
 • Lean
 • Six sigma

Du tycker om att jobba med människor och drivs av att systematiskt arbeta med förbättringar i stort och smått. Du  är en strukturerad person med ett analytiskt sinne och tydligt driv, du tar initiativ och har lätt för att samarbeta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Verksamhetsutvecklingen hos Saab Dynamics inköp är f.n. fyra personer och tillhör inköpkvalitetsavdelningen med totalt 36 medarbetare i Linköping och Karlskoga. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.