Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Verksamhetsutvecklare med digitaliseringsprofil

Karlskoga, Sweden
Closing date: 3 April 2023

Din roll

Du kommer att vidareutveckla vårt verksamhetsarbete inom inköpsfunktionen i Linköping och Karlskoga, vi kallar det: PM&T; Processes, Methods and Tools. Arbetet sker i vårt ortsövergripande PM&T-team.

Du förbättrar och vidareutvecklar våra processer i nära samarbete med andra funktioner inom Saab Dynamics, samt med andra Saab-bolag.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bli att vidareutveckla vår digitalisering, d.v.s. att få våra IT system att sömlöst integreras med varandra och våra processer. Till din hjälp har du SAAB:s IT och digitaliseringsresurser som löser de tekniska frågorna. Utöver digitalisering kommer du att arbeta med traditionell verksamhetsutveckling såsom:

  • Processutveckling
  • Analys av processutfall
  • Utbildning och coachning

Du säkerställer implementationen av SAABs inköpsstrategi, inköpspolicy och -rutiner.

Placeringsort är Linköping eller Karlskoga. Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige, men ibland inom Europa.

Din profil

Du är en strukturerad person med ett analytiskt sinne och tydligt driv. Du tar initiativ och har lätt för att samarbeta. Du tycker om att jobba med människor och drivs av att systematiskt arbeta med förbättringar i stort som smått.

Du har:

  • relevant högskoleutbildning, alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom verksamhetsutveckling.
  • erfarenhet av digitalisering och IT-frågor
  • goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande:

  • erfarenhet av affärssystemet IFS, QlickSense, inköps- och inköpskvalitetarbete

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Verksamhetsutvecklingen hos Saab Dynamics inköp är f.n. fem personer och tillhör inköpkvalitetsavdelningen med totalt 36 medarbetare i Linköping och Karlskoga. Som medarbetare hos oss erbjuds du omfattande utbildning inom kvalitetsområdet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.