Skip to content Go to main navigation Go to language selector
strategic-planning.jpg

Verksamhetsutvecklare med fokus på systematiskt förbättringsarbete

Arboga, Sweden
Closing date: 16 December 2022

Din framtida utmaning

Vi söker en driven verksamhetsutvecklare till avdelning Ground Support Equipment med fokus på systematiskt förbättringsarbete. Du är en del i ett team som har fokus på att utveckla och effektivisera verksamheten, du kommer använda din förmåga att identifiera utmaningar, möjligheter och lösningar för att nå ständig förbättring. Du samordnar, utvecklar och effektiviserar processer och systemstöd samt skapar underlag till vilka förändringar som ska genomföras.

Du är delaktig i beslut gällande anpassningar av processer, systemstöd och prioriteringar. Det är din uppgift att säkerställa att resultatet är förvaltningsbart och användarvänligt för verksamheten där systemstödet bl.a. utgörs av sherpa (IFS).

Rollen är utåtriktad och du driver arbetet i samverkan med avdelningens medarbetare, där målet är att erhålla effektiva arbetsflöden inom avdelningens totala verksamhet.

Din främsta arbetsuppgift är att skapa ett problemfritt arbetsflöde i vår genomförandeprocess från idé/design till levererad produkt.

Dina arbetsuppgifter är bl.a.:

 • vara verksamhetens stöd i arbetet med utvecklingsfrågor
 • engagera och handleda verksamheten i det vardagsnära förbättringsarbetet
 • stödja implementering av nya rutiner, processer, regelverk, krav etc.
 • identifiera förbättringsområden, samt initiera, leda och medverka i förbättringsarbetet
 • uppföljning och analys av resultat utifrån införda förbättringsåtgärder

Den du är idag

Du är kreativ, har lätt för att tänka nytt samtidigt som du kan förmedla och omsätta idéer i praktiken. Du är kommunikativ och har förmågan att få flera parter att arbeta mot samma idé och vision. Du drivs av att få använda din analytiska och kreativa sida. Eftersom rollen innefattar många kontaktytor är det viktigt att du är bra på att skapa och bibehålla långsiktiga relationer.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. I denna tjänst fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en smidig och prestigelös person med fingertoppskänsla, någon som förstår att olika människor har olika drivkrafter och som har en fallenhet för att kommunicera på mottagarens villkor.

Krav:

 • Erfarenhet från arbete med processer, rutiner och ärendehantering kopplat mot produktutveckling
 • God förståelse för vilken typ av underlag som behövs/krävs från ett produktions- och kvalitetsperspektiv för en fungerande produktions- och supportverksamhet
 • Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av IFS-system kopplat mot produkt och produktionsstrukturer
 • Erfarenhet från konfigurationshantering
 • Erfarenhet inom produktionsledning eller produktionsplanering
 • Erfarenhet från en projektdriven organisation
 • Teknisk bakgrund med en examen på högskolenivå

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 140 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Vi är en del av affärsområde Aeronautics inom Saab AB. Vår avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer.  Våra uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.


Urval sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.