Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Verksamhetsutvecklare till Operational Excellence

Arboga, Sweden
Closing date: 10 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du att ansvara för att leda olika projekt och uppdrag inom vår nya Operational Excellence-funktion för att stödja och utveckla områden inom affärsenheten Aviation Services, såsom projekt, avdelningar eller staber. Vi erbjuder dig en stor möjlighet att själv få påverka arbetssätt och verkligen hjälpa vår verksamhet att nå våra mål och leva upp till vår kravbild. Arbetet innebär att du kommer ha många samarbeten och kontaktytor med både chefer, medarbetare, projektledare både inom utanför vår affärsenhet Aviation Services.

Om du tycker om att leda och koordinera verksamhetsutvecklingsarbete och vill göra detta inom OpEx-funktionens områden finns det stor potential för det. Hos oss kommer du ha möjligheten att jobba och sätta dig in i många olika frågeställningar och direkt påverka hur vi ska arbeta framåt!

OpEx-funktionen på Aviation Services ansvarar och koordinerar bland annat följande områden:

 • IT
 • Faciliteter
 • Miljö
 • Koordinering av PM&T arbete
 • Informationshantering
 • Verksamhetsutveckling och förbättringsarbete

Din profil

Vi tror att du som söker brinner för att hjälpa verksamheter med att lösa problem och frågor genom ett helhetsperspektiv och förståelse för olika verksamheters förutsättningar och krav. Du har en god förståelse för våra affärer och är nyfiken på vår verksamhet, produkter och affärer.

Du som söker är självgående och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Samtidigt tycker du om att samarbeta med andra och har en stor förmåga att lyssna och kommunicera mellan olika gränssnitt och områden. Du motiveras av att hitta smarta sätt att jobba som säkerställer att vi följer vår kravbild. Du har även stor insikt i att hur vi beter oss är avgörande för om vi ska lyckas med att genomföra förändringar och nå våra mål.

För att passa i rollen tror vi att du har följande kompetenser/erfarenhet:

 • Civil/högskoleingenjörsutbildning inom ekonomi eller annat relevant område, alternativt motsvarande erfarenhet och kompetens.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
 • Erfarenhet av arbete i komplexa organisationer och/eller projekt.
 • Förmåga att leda arbete med grundorsaksanalyser.
 • Har ett stort engagemang i arbete du gör och förmågan att påverka.
 • Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt och uppdrag, gärna inom något av listade områden.
 • Det är också meriterande om du har god kunskap om Saabs processer, arbetssätt och vårt verksamhetsledningssystem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att ansöka på aningen svenska eller engelska. Placeringsort är Linköping eller Arboga.