Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Verksamhetsutvecklare till Saab!

Linköping, Sweden
Closing date: 6 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som verksamhetsutvecklare inom inköp kommer du att stötta Procurement Management i olika aktiveter kopplade till Procurement process, såsom arbetssätt, rutiner och regelefterlevnad. Du kommer att koordinera, uppdatera, förbereda och implementera nya arbetssätt och rutiner.

Som verksamhetsutvecklare förväntas du ta en ledande roll i att säkerställa att organisationen implementerar säkra, tillgängliga och uppdaterade system, som uppfyller våra tillsynskrav. Du kommer även att vara kontaktperson för guidning och support av handböcker och kvalitetsstandarders, för dina kollegor.

Avdelningen Sourcing and Supply äger upphandlings- och relationsansvaret med leverantörerna för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom Saabs Airborne Early Warning projektverksamhet. Projekten löper generellt över 4-5 år och Inköp är med tidigt i försäljningsprocessen. Vårt arbete är nyckeln till Saabs förmåga att leverera produkter som GlobalEye och Saab 2000 AEWC och att säkra dess långa livscykel.

Inom Sourcing och Supply finns också sektionerna dedikerade till Project, Supply Chain Inköp och Leverantörskvalitet. Inköpsteamen tar det fram strategier och aktionsplaner för respektive leverantör i samarbete med teknikansvariga och projektledningen.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för verksamhetsutveckling, och trivs i att arbeta i en koordinerande roll inom verksamheten. Du har tidigare arbetet med driva förändringsarbete och har goda förmågor inom Project Management såsom att föreslå och implementera förändringar. Som person ser vi att du är analytisk, noggrann och pedagogisk, för att kunna samarbeta och kommunicera med andra inom olika delar av verksamheten.

Vi ser gärna att du har en examen från högskola, eller annan motsvarande utbildning inom kvalitet, ekonomi eller inköp/logistik, och att du har goda kunskaper inom mer komplexa inköp och upphandling och Microsoft Office. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • Tidigare arbetat som kvalitetsingenjör
  • Kunskaper inom Miljöledning såsom ISO14001
  • Insatt i kvalitetsstandarder EN9100 och ISO9001

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sök idag för chansen att bli en del av vårt team!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här