Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Verkstadschef till underhåll & modifieringsverksamhet inom flygverksamhet

Linköping, Sweden
Closing date: 4 December 2023

Vi söker nu två verkstadschefer till vår underhåll och modifieringsverksamhet som i huvudsak utför linje-, bas- och modifieringsarbete på SAABs Special mission aircraft GlobalEye, SAAB 2000 AEW&C och SAAB 340 AEW&C.

Aeronautics växer och vi behöver bli fler, vill du bli vår nästa medarbetare?
 

Din roll

Sektionen Aircraft Maintenence inom affärenheten Aviation services och avdelningen Support & Solutions är i ett expansivt skede och vi söker nu två verkstadschefer till vår verksamhet i Linköping för att stärka upp ledarskapet och skapa förutsättningar för tillväxt.

Vi söker en chef till vårat flygplans och detaljmåleri och en till vår underhåll och modifieringsverksamhet. I rollen som chef för måleriet blir du utöver personalansvaret för en grupp om 7-10 pers även ansvarig för kontakten med våra uppdragsgivare gällande koordinering, planering och kommersiella uppgörelser.

Vi söker ytterligare en chef till våran underhållsverksamhet där du tillsammans med övriga chefer i verksamheten ansvarar för våran linjeverksamhet och är behjälplig med framtida rekryteringar till våra supportaffärer.
 

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:

  • Ansvarig för att arbetet genomförs i enlighet med gällande regelverk och processer i verksamheten.
  • Utveckla och effektivt implementera processer och procedurer i verksamheten
  • Arbetsmiljöansvar
  • Budgetansvar
  • Personalansvar

Den du är idag

Vi tror att du har några års erfarenhet av en ledande befattning med kunskaper om våra regelverk inom flygindustrin och då speciellt underhåll där du blir delaktig i att utveckla våran verksamhet och arbetssätt för att bli mera effektiva.

Som en del i rollen som chef/ledare förväntas du ha en bra dialog och samarbete med medarbetarna, våra kunder både internt och externt samt med andra avdelningar såsom CAMO organisation, Design och Produktion.

Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt jobbar med lätthet i olika verksamhets/underhållssystem. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och som är lösningsorienterad. Då resor kan förekomma i tjänsten är B-körkort ett krav. Du behärskar svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.