Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verktygskonstruktör, konstruktion av verktyg och hjälpmedel till produktion

Linköping, Sweden
Closing date: 3 April 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Dina framtida utmaningar

Vi har behov av dig som har förmåga att ta fram konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt från tidigare konceptstudier till färdig produkt.

Tjänsten innebär att konstruera verktyg och verkstadsutrustning till produkter som hanteras inom Saab Dynamics.

Du arbetar inom ett brett område med mycket frihet under ansvar i tvärfunktionella team. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

  • Förbättra och utveckla befintliga verktyg och kringutrustning tillsammans med övriga funktioner.
  • Delta i utvecklingen av arbetssätt, rutiner och metoder inom avdelningen och andra avdelningar.

Övergripande ansvar för en Verktygskonstruktör är att:

Avdelningen produktionsteknik arbetar med support och utveckling av produktionsprocessen för tillverkning (komposit, maskinbearbetning och målning) och montering.

Som person är du drivande, bra på att kommunicera och har en vilja att ständigt förbättras. Du kan hålla många bollar i luften och du är inte rädd för nya utmaningar.

Vi söker dig med teknikintresse, som är noggrann och har erfarenhet inom mekanikkonstruktion. Du lösningsorienterad, självgående och nyfiken på ny teknik samtidigt som du trivs mycket bra med att samarbeta med andra.

Kompetenskrav på denna befattning är:

  • Du har erfarenhet av Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD-verktyg för verktygskonstruktion.
  • Teknisk utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå med inriktning maskiningenjör eller annan eftergymnasial utbildning kombinerad med god erfarenhet.
  • God samarbetsförmåga, drivande, strukturerad och resultatinriktad samt har förmågan att skapa delaktighet och engagemang.
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser.
  • Kunskaper inom kompositteknik är meriterande.

Vad du blir en del av

Du kommer vara en del av en grupp på 50 personer som ansvarar för produktionsteknik och verktygskonstruktion för Saab Dynamics komposittillverkning, robot, missil och undervattenprodukter.

I gruppen finns bred kunskap inom olika områden som kompletterar varandra och du kommer bli den pusselbit som saknas. Verktygskonstruktören arbetar kontinuerligt med standardiserings- och metodutveckling i syfte att ligga i fronten för verktygsframtagning. I arbetsuppgifterna ingår arbete inom allmän maskinkonstruktion, beräkning, simulering och CAD utveckling.

Du erbjuds ett varierande arbete med mycket eget ansvar. Som verktygskonstruktör har du en dialog med produktionstekniker, konstruktörer och operatörer för att se till att verktyg och fixturer konstrueras så att arbetet i produktion blir effektivt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Om Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.