Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verktygskonstruktör till slutmontering och detaljtillverkning

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Din roll

Som verktygskonstruktör kommer du arbeta i något av våra projekt där du är med och upprättar verktygsunderlag i form av bland annat ritningar och CAD-modeller. Du kommer antingen jobba på på slutmontering eller detaljtillverkning. Du blir en del av ett team där du får möjlighet att utvecklas genom nära samarbete med både utveckling och produktion. Du kommer också att vara med i utvecklingen av nästa generation testutrustning.

På sektionen verktygskonstruktion arbetar vi också med att designa verktyg för kablagetillverkning samt emballage. Du kommer att bli en del av en väl fungerade sektion med gott arbetsklimat på 28 medarbetare.

Din profil

Som person är du noggrann, innovativ och strukturerad i arbetet. Du har en vilja att utvecklas och kan självständigt driva och söka den information som anses nödvändig för att genomföra en uppgift. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska samt samarbeta med andra, då det förekommer både interna och externa kontakter.

Du har:

  • Tidigare erfarenhet av verktygskonstruktion eller mekanisk konstruktion

  • Högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet av att konstruera verktyg

  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande:

  • Erfarenhet av CatiaV5/VPM

  • Erfarenhet av ritningsarbete, toleranshantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.