Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Vi söker dig som vill jobba med Miljötålighetsteknik för flygande farkoster

Linköping, Sweden
Closing date: 26 August 2022

Är du intresserad av att jobba med Miljötålighetsteknik i en utvecklingsorganisation där vi omsätter spjutspetsteknologi och expertkunskap till flygande farkoster? Då är detta jobbet för dig!

Din roll

Utrustning i Saabs flygande farkoster utsätts för tuffa påfrestningar av omgivande miljö. För att säkerställa säkerhet och tillförlitlighet hos våra produkter är det därför avgörande att miljön tas i beaktning i produktutvecklingen. Inom området Miljötålighetsteknik strävar vi mot att optimera en produkts tålighet mot olika miljöfaktorer. Dessa miljöfaktorer kan exempelvis vara vibration, statisk acceleration och snabba temperaturändringar. Utformningen av miljökrav är starkt kopplad till design och operativ användning av våra flygande farkoster. Arbetet medför därför en unik möjlighet till helhetssyn och övergripande förståelse för våra farkoster, deras förmågor och ingående delsystem.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en komplex utvecklingsmiljö, ofta i omfattande och stora utvecklingsprogram, med många gränssnitt och kontaktytor. I din roll som systemingenjör inom miljötålighetsteknik arbetar du inom hela produktutvecklingscykeln, från förstudier och kravspecificering till verifiering och deklaration av färdig produkt, liksom tillämpning och utveckling av olika metoder och verktyg. Inom teknikområdet besitter vi en bred miljötålighetskunskap liksom spetskunskap inom bl.a. vibration, akustisk, termisk analys och CFD. I vårt arbete använder vi verktyg såsom Matlab, LMS Test.Lab, Star CCM+, Catia, Teamcenter, Hyperworks samt egenutvecklade skript, databaser och program för bl.a. signalanalys, vibrations- och ventilationspredikteringar och ljudutbredningsberäkningar. Det finns stora möjligheter till anpassning av tjänsten efter intresse, erfarenhet och kunskap.

Arbetsinnehållet kräver ofta stor erfarenhet och spetskunskap inom miljötålighet. För att du ska lyckas och utvecklas i din roll kommer du att få kontinuerlig utbildning genom kurser och erfarenhetsöverföring från dina erfarna kollegor. Teamet som du kommer att ingå i har mångårig erfarenhet och expertis inom miljötålighet och produktutveckling. När du börjar hos oss kommer du att få en fadder som välkomnar dig till sektionen och introducerar dig i arbetet.

Din profil

Du är civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom maskinteknik, teknisk fysik eller farkostteknik. Lämpliga inriktningar kan vara mekanik/strukturdynamik, strömningslära/CFD eller akustik. Har du tidigare erfarenhet inom modellering och simulering, miljötålighet, signalanalys och/eller kravhantering och standarder är det meriterande.

Du kommer arbeta i team och med kontaktytor utåt. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och har en god förmåga att kommunicera i ditt arbete. Du är också van att driva ditt eget arbete, har en förmåga att hitta vägen framåt samt tycker om att stödja dina kollegor för din grupps resultat som helhet. Då arbetsuppgifterna är varierande och föränderliga är det också en fördel om du har en strukturerande förmåga och kan anpassa dig till förändrade omständigheter.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Inom sektionen Miljötålighet bedrivs utvecklingsarbete mot Aeronautics flygande farkoster och system. Sektionens arbete omfattar egenskapen miljötålighet för komplett produkt inkluderande alla dess integrerade system, apparater, komponenter och yttre laster samt dess installation i flygplanet. Genom vårt arbete bidrar vi till att säkerställa att de produkter vi utvecklar tål aktuell miljöpåverkan under beaktande av flygsäkerhet, kvalitet och kostnad. Vår kompetens, tillsammans med arbetssättet hur denna kompetens utnyttjas samt hur vi är organiserade, gör att sektionen för Miljötålighetsteknik är unik i sitt slag.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.