Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker en Linux/Unix-tekniker till vårt team!

Linköping, Sweden
Closing date: 3 October 2023

Vi söker nu en engagerad och erfaren Linuxtekniker för att stärka vårt 3:d line support-team! Om du är passionerad över Linux-teknik, har erfarenhet av avancerad support och vill vara en nyckelspelare i att lösa tekniska utmaningar, tror vi att du är den vi söker. Välkommen med din ansökan!

Din roll:

Som Linuxtekniker kommer du att spela en avgörande roll i att hantera komplexa tekniska utmaningar och ge expertnivåsupport till våra affärsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Diagnostisera och lösa avancerade tekniska problem i Linux-baserade system och nätverk
 • Ge 3rd Line Support genom att samarbeta med 1st och 2nd Line supportteam för att säkerställa snabb och effektiv problemhantering
 • Utveckla och implementera skräddarsydda lösningar och optimeringar för att maximera prestanda och stabilitet i Linux-miljöer
 • Hantera och övervaka virtuella miljöer, servrar och molnbaserade infrastrukturer

Din profil:

Din viktigaste egenskap är att du har en god förmåga att effektivt kommunicera komplex teknisk information till tekniska och icke-tekniska intressenter. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom en supportroll och förmåga att arbeta proaktivt med att identifiera och lösa potentiella problem.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du har:

 • Djupgående expertis inom Linux-system, inklusive felsökning, konfiguration och optimering
 • Programmeringskunskaper i Bash, Phyton och erfarenhet av Ansible
 • Adminkunskaper i någon av de stora Linuxdistributionerna
 • Erfarenhet av att arbeta med skalbarhet och säkerhet i Linux-miljöer
 • Stark kompetens inom nätverksteknik och protokoll

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Relevant certifiering inom Linux/Unix eller nätverk
 • Kännedom i någon av linuxdistributionerna RedHat och Suse
 • Kunskap inom VMWare och AD

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av: 

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Du kommer att tillhöra SAAB IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för utveckling, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.