Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Vi söker en säkerhetsmedveten projektledare!

Linköping, Sweden
Closing date: 29 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som senior projektledare blir du nyckelpersonen som driver och leder specifika projekt, uppdrag eller program som initieras av Saabs interna verksamheter och där IT leverans krävs. Du kommer att tillhöra Saabs Group IT service area Infrastructure, där du kommer ingå i ett sammanhang av teams och specialister som arbetar tillsammans i förändringsinitiativ, som du leder. Organisatoriskt kommer du att tillhöra en sektion och ha en linjechef.

Du kommer oftast att arbeta med tvärfunktionella IT team och hög skickliga kollegor som står för flera IT kompetensområden. Nyckel till framgång i din roll grundas i effektivt samarbete, aktiv kommunikation och respekt för dina team och kollegors tid och insatser. Flexibilitet arbete är möjligt beroende på uppdrag. Resor i tjänsten förekommer primärt nationellt.

Din profil

För att trivas i denna roll tror vi att du har lång erfarenhet (ca 10 år) som projekt- eller programledare med fokus på IT området.  Du tycker att det är viktigt att nå mål och kunna stå bakom det du levererar. Vi tror även att du har djup kunskap och erfarenhet av olika metodiker inom projektledning och behärskar det agila arbetssättet. Du är en ambitiös ledare med förmåga att inspirera och motivera ditt team samt säkerställa att de har vad de behöver för att lyckas. För dig är det viktigt att balansera driv och välmående både hos dig och dina team.

Kommunikation är av stor betydelse för dig. Du har därmed vana av att anpassa ditt budskap och skapa innovativa sätt att nå fram, visualisera och dokumentera ditt arbete i diverse plattformar och m h a av olika verktyg. För denna roll är det fördelaktigt att vara öppen för att förstå och lära IT och tekniken likväl som att affärsverksamheten som använder sig av IT. Du har businessperspektiv i dig och är van att arbeta mot strategiska samt finansiella mål. Du är även van vid att arbeta systematiskt med behovsanalys och målgruppsanalys för att upprätthålla en god relation med alla intressenter i ditt projekt/program.

Andra relevanta kunskaper och erfarenheter är om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta globalt och utvecklat ditt ledarskap i stora organisationer.

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet.

Andra önskvärdheter är om du vill:

  • Arbeta i en kollaborativ arbetsmiljö och uppskattar transparens, vänlighet och tillit som är centrala värden i Saabs kultur.

  • Vara en del av en organisatorisk transformation baserad på flexibilitet, nya utveckling av tjänster och bästa ”way of working”. Saab förnyas och behöver kompetenta och engagerade medarbetare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.