Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Vi söker en teknikledare med bred erfarenhet i bagaget!

Linköping, Sweden
Closing date: 27 March 2023

Är du redo för nästa steg i karriären med stora utvecklingsmöjligheter? Vi söker just nu en riktigt vass Tech Lead till en spännande roll som inkluderar att leda andra tekniska ledare och förändringsarbete. Som Tech Lead hos oss har du möjligheten att själv påverka riktningen på din fortsatta karriär, baserat på dina styrkor och intresseområden.


Tech lead, technical lead eller varför inte rätt och slätt säga teknikledare? Du blir i alla fall den tekniska hörnstenen inom utvecklingsledningen för avdelningen, Simulatorer, Stöd & Träningssystem, med drygt 350 kunniga och drivna system- och mjukvaruutvecklare.


Trots att vårt team är en liten del av en stor organisation är vi inom utvecklingsledningen en viktig funktion för att få den stora verksamheten att fungera felfritt på bästa sätt. Vårt arbete präglas mestadels av planering, utveckla nya och befintliga arbetssätt samt, allmän stöttning till våra chefer och uppdragsledare.

Din roll

Du kommer främst att ansvara för de tekniska utmaningar och möjligheter som uppstår, men kommer även vara avdelningens trendspanare och tongivande person inför framtiden och de satsningar som görs för kommande flygplanssystem.

Som ledare hos oss på Saab har du en väldigt viktig funktion, att skapa förutsättningar för alla medarbetare att kunna göra sitt bästa på jobbet, se sitt bidrag till helheten och utvecklas i en riktning som väcker motivation och engagemang. Vi på Saab värnar väldigt mycket om att upprätthålla en god arbetsmiljö där allas åsikter och idéer är viktiga eftersom det skapar goda förutsättningar för att vi ska kunna möta framtidens möjligheter och utmaningar.

Din profil

Vi tror att du är en person som inte är rädd för att ta egna initiativ med ett stort inre driv och engagemang som du gärna sprider till din omgivning. Du är nyfiken och lyhörd vilket bidrar till att du enkelt kan detektera problem som du löser på ett kreativt och strukturerat sätt. 


Du är intresserad av att förstå hur vår avdelning leds tekniskt på bästa sätt, operativt såväl som strategiskt. Du har också förmågan att se helheten i verksamheten vilket gör att du enkelt kan skaffa en bred kunskap inom materielsystem Gripen.


Med dessa egenskaper, en god kommunikation och ett professionellt förhållningssätt vet vi att du kommer att lyckas med att leda dig själv och andra inom utvecklingen av våra stora komplexa produkter. Med en närvarande chef och kompetenta kollegor kommer vi finnas där för att ge råd och stöttning.


Vi ser det som extra positivt om du har tidigare erfarenhet av materielsystem Gripen och en bred teknisk utbildning. Du kanske ser dig som en förändringsledare? Det är bara en fördel!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad vi kan erbjuda dig

Först och främst kan vi erbjuda en spännande roll med mycket eget ansvar och som vi kan forma efter dina personliga egenskaper och intresseområden. Det är en rolig roll där du kan vara kreativ med stora möjligheter till personlig utveckling där ingen dag kommer att vara den andra lik. Är du dessutom intresserad av förändringsledning har du hittat helt rätt. Du kommer att få möjligheten att utveckla dina kunskaper inom ditt område och få vara med på hela resan, från idé till att den implementeras i verksamheten. Just att kunna se effekten av vårt arbete tycker vi är väldigt roligt. Men, det vi framförallt kan erbjuda dig är en tjänst med en närvarande chef och möjligheten att ingå i ett team med fantastiska kollegor som kommer att stötta och uppmuntra dig i ditt arbete.


Här på Saab värderar vi vår personal högst! Anledningen är enkel, om vi ska vara bäst inom vårt fält måste vi satsa på våra medarbetare! Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för långsiktiga karriärvägar genom kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är bara några exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Mer information om vad vi kan erbjuda dig kan du hitta här


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

I det osäkra världsläget vi befinner oss i idag med oroligheter runt om i Europa, blir vårt arbete än mer relevant. På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du vara med och samarbeta med kollegor runt om i världen som alla delar samma mission och utmaning - att göra världen till en säkrare plats!  


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi är riktigt sugna på att träffa dig och kommer ha fokus i urvalet på just dina personliga egenskaper så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.