Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Vi söker fler tekniskt erfarna projektledare!

Halmstad, Sweden
Closing date: 6 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som projektledare på Dynamics Ground Based Air Defense kommer du att jobba som projektledare för komplexa stora utvecklings- eller leveransprojekt till våra kunder. Du kommer ingå i ett team med andra projektledare som besitter bred expertis och erfarenhet.

Rollen som projektledare innebär att balansera den tekniska aspekten med den kommersiella, hålla tidschemat, planera omfattning och budget för att uppfylla avtalsförpliktelserna och leverera kundnytta. Förmågan att skapa struktur från osäkerhet och att kommunicera framsteg, mål och riktning till både interna och externa intressenter är nyckelförmågor hos våra projektledare. Resor i tjänsten förekommer några gånger i kvartalet.

En projektledare har huvudansvar för alla projekt management aspekter i våra projekt, vilket inkluderar:

 • Projektledning under genomförandefasen inklusive fastställa och följa upp tidsplan, milstolpar, budget mm.
 • Säkerställa lönsamhet på kort och lång sikt i projektet och säkerställa uppfyllelse av projektmålen
 • Utmana organisationen att ständigt förbättra för att bidra till ökad effektivitet i vår verksamhet
 • Informera och etablera engagemang för projektet i organisationen för att möta kundernas förväntningar och säkerställa kommersiell framgång för projektet

Din profil

För att lyckas I den här positionen ser vi att du har en teknisk bakgrund, ledarskapserfarenhet och någon form av projektledarutbildning (ex. Prince 2, PMP eller motsvarande). Du är bekväm med att jobba både självständigt inom ditt kompetensområde likväl som med andra gränssnitt. Detta för att säkerställa kvalité, klara direktiv och deadlines.

Du är en lagspelare, beredd att göra det där lilla extra för ditt team och dess mål. Vi tror att du har ett driv, uthållighet och intresse att förstå komplexiteten i en stor projektmiljö. Du har ett tydligt ledarskap med förmågan att engagera och motivera projektorganisationer. Du är också bra på att kommunicera på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Vi tror även att du har följande bakgrund/erfarenhet:

 • Arbetat i större bolag inom tillverkningsindustrin
 • Arbetat med produktutveckling, elektronik eller mjukvara
 • Behärskar konstruktionsterminologi på engelska
 • Bygga kundrelationer och ara serviceorienterad
 • Hanterat komplexa projekt innehållande: stort antal intressenter, tidsplanering med många variabler, ekonomi i olika system, målsättning och kravhantering samt resurshantering

Meriterande är om du:

 • Har en finansiell förståelse och erfarenhet från projekt management och avtalsförhandlingar
 • Militär erfarenhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.