Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Vi söker Flight Inspectors till SAAB i Nyköping

Nyköping, Sweden
Closing date: 23 December 2022

Vi skapar mening och trygghet, vill du vara med?

Vi behöver förstärka vår sektion Airport Technology med två Flight Inspectors/Flygmätare med ambitioner.

Det är två tjänster där den ena är en mer erfaren tjänst, Senior Flight Inspector, medan den andra benämns Flight Inspector.

Din Roll

Som flygmätare kommer du att som inspektör verifiera signal i luften genom att granska utsänd signal ifrån marken med vårt mätsystem och säkerställa att signal i luften är inom toleranser.

Samverkan med kapten och styrman är en viktig del av flygmätningsuppdragen och därför är förståelse för flygning viktigt.

Utöver själva flygningsverifieringen ingår all den planering som utförs innan och efter flygningen i samverkan med kund, kapten och styrman m fl. Detta ställer höga krav på planeringsförmåga samt en god kommunikativ förmåga.

För att utföra denna tjänst finns ett fastställt utbildningsprogram med certifiering.

Denna specifika tjänst innebär även uppföljning ute hos våra kunder/flygplatserna. Du kommer medverka i förbättringsarbete och händelseuppföljning kring våra åtaganden.

Vi är en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, en förutsättning för vår utveckling framåt.

Hela vårt arbete genomsyras av att vi har ett gott kundbemötande med flygsäkerhet i fokus och det betyder för oss att du som individ är både ansvarstagande och har en god social förmåga.

Tjänsten innebär en del oviss planering då det är många parter involverade innan ett uppdrag kan utföras. Därför innebär det också att man vissa veckor kan behöva var borta hela veckan medan andra veckor innebär arbete ifrån kontoret.

Tjänsten innebär resor inom Norden och cirka 100 resdagar per år.

Du kommer vara en del av en sektion som har verksamhet i både Arboga, Nyköping, Linköping och Sundsvall.

Din Profil

Vi söker dig som är tekniker, gärna med erfarenhet av tekniskt arbete på en flygplats. Vi tror du har el, elektro eller mätbakgrund.

Du är en självständig och ansvarsfull person med intresse för tekniska system.

Kontinuerligt lärande tycker du är viktigt och du hittar gärna kreativa lösningar på problem.

Då vi arbetar i team och interagerar med kund så ser vi gärna att du är en social och lyhörd person som obehindrat kan utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du tycker om samt har möjlighet att resa cirka 100 dagar om året. Innehar körkort B.

Önskvärt är om du har erfarenhet av ett eller flera områden nedan:

  • Radiosystem
  • Navigationshjälpmedel
  • Flygmätning

Vi ser att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Gott kundbemötande och ansvarstagande är av vikt.

Placeringsort är Nyköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Ett flygtest kravställs innan anställning, där du följer med vid ett ordinarie flygmätningsuppdrag, där du och vi får en känsla för om du kan utföra kommande uppdrag.

Vad du blir en del av

Aeronautics, en affärsenhet inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen.

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser. Vi är 15 kvalificerade medarbetare som har de rätta bemyndiganden som krävs för att leverera flygsäkerhetshöjande lösningar till flygplatser i Sverige.

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna systemförvaltare och tekniker där upplärningen till stor del består av samverkan. Du får inledningsvis en dedikerad mentor där vi tillsammans tar fram en utvecklingsplan så att vi kan nå våra mål tillsammans.

Samverkan med övriga delar av Saab ingår också, där verksamheterna inom speciellt Nyköpings arbetsområden som ”Target towing” och ”Elektronisk störverksamhet” kan vara kommande utvidgningar av tjänsten.

Du kommer vara en viktig del av att skapa trygghet och säkerställa att Svenska flygplatser har den högsta flygsäkerheten. En vision som vi på Saab är stolta över – It’s a human right to feel safe.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Läs mer om oss här.

För mer fakta, se vår hemsida www.saabgroup.com.