Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker ingenjörer och ledare - vill du bli en av oss?

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 August 2024

Vi söker ingenjörer och ledare för en rad olika uppgifter och ansvar som systemingenjör, integratörer, testare och SW utvecklare, projektledare. Gärna en kombination beroende på dina erfarenheter och intresse!

Din roll

Vi växer i snabb takt och har vi ett stort behov av kunskaper och erfarenhet inom flera områden. Har du ett gediget tekniskt intresse, arbetat med mjukvaruutveckling, integration, testning, kravarbete, arkitektur, IT-säkerhet, projektledning? Kanske har du erfarenhet från försvarsmakten?

Oavsett vilken roll du söker kommer du att bli involverad i ett eller flera högintressanta projekt och utmaningar. Som vår kollega kommer du att arbeta i ett team, men även samverka mellan andra team på avdelningen eller i andra organisationer. I många roller finns goda möjligheter att etablera kontakt och samverka direkt med våra kunder.

Vi ser oss som en avdelning med högt till tak där allas åsikter är viktiga och lagspelet är centralt. Detta betyder att du som individ har ett stort inflytande på våra produkter och hur vi arbetar mest effektivt och på bästa sett.

Vi arbetar långsiktigt och erbjuder goda möjligheter att vidareutbilda sig på djupet, bredden eller i en helt annan riktning för att på sikt anta nya utmaningar inom företaget.

Du blir en del av vår avdelning Land inom produktenheten Command & Control. Vi är en relativt liten organisation med ca 75 personer organiserade i en team-baserad programstruktur vilket låter oss arbeta i flera projekt med koordinering, flexibilitet, variation men också kontinuitet.

Verksamheten fokuserar främst på vår huvudkund, den svenska armén, men vi har även exportprojekt. Huvuddelen av arbetet sker i Järfälla där vi har vår utveckling. Vårt nära kundsamarbete innebär ibland arbete på andra platser, främst inom Sverige.

Hur är det att arbeta på Saab? Läs några av våra medarbetares historier här.

Din profil

Vi letar efter dig som har flera års erfarenhet av systemutveckling i större arkitekturer. Vi tror att du är intresserad av försvarsindustrin och ser det som meriterande om du har bakgrund inom lednings-/övervakningssystem.

För att lyckas hos oss tror vi att du trivs med att arbeta fokuserat, enskilt eller i team, brett och varierat på en hög nivå med högt tempo. Du drivs av att förstå kundnyttan och verkar för nära kundsamarbeten. Vår förväntan är att du alltid presterar ditt bästa, håller en hög nivå i effektivitet och kvalitet och att du agerar med professionalism. Du är även en bra lagspelare med god förmåga att planera och driva arbetet. Problemlösning och tekniska utmaningar är vardag, detta gillar du. En viktig egenskap är noggrannhet och här tror vi att du är tålmodig med höga krav på spårbarhet och tydlighet.

Krav för tjänsten:

  • Teknisk universitetsutbildning eller ekvivalent erfarenhet, militärutbildning/teknisk officer värderas också.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Någon av nedanstående erfarenhet önskar vi att du besitter:

  • Erfarenhet av systemarbete i komplexa system med både mjukvara och hårdvara.
  • Djupkunskaper i någon domän såsom IT-säkerhet, Windows virtualisering, nätverkshantering, GIS, Interoparabilitet, GUI m.m.
  • Stor erfarenhet i mjukvaruutveckling (C++, C#, Python, PowerShell, Ada, Qt, WinForm).
  • Erfaren projektledare av komplexa system, meriterande är erfarenhet från försvarssystem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Vad du blir en del av

Affärsområdet BA Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här