Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker IT Arkitekter som vill skapa vårt nya globala enterprise-landskap

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 6 June 2023

Är du redo för en ny spännande utmaning? Har du alltid drivits av de större penseldragen om hur saker hänger samman mellan olika teknik-discipliner? Brinner du för hur teknologi kan skapa nya möjligheter för samarbete och utveckling? Var med oss på vår resa att skapa nästa generations informationslandskap.

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Vi grundades för att stödja Sveriges försvarsförmåga och det är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Saab behöver nu din hjälp för att designa, utveckla, implementera och på sikt förvalta nästa generations IT-miljö globalt. Var med och skapa något helt nytt från grunden!

Din kommande utmaning:

I rollen kommer du att arbeta brett som arkitekt där du bland annat gör tekniska utredningar, skapar ritningar och designunderlag samt fungera som bollplank för både lösningsarkitekter och ledningsgrupper. Som arkitekt är du involverad i många olika frågor hela vägen från idé till implanterad lösning. Hos oss får du arbeta i ett team med flera andra kunniga arkitekter tillsammans med teknika experter, verksamhets – och kravanalytiker, testare, säkerhetsrådgivare och driftmedarbetare. Arbetssättet är baserat på DevSecOps. Vi tror att du som söker har tidigare arbetat som system-, informations- och/eller lösningsarkitekt

Den du är idag:

För att passa in hos oss gillar du att designa efter regler, krav och behov, du har hög samarbetsförmåga och älskar att applicera ett säkerhetstänk. Du har förmågan att utvärdera och jämföra olika alternativ utifrån flera olika aspekter och presentera detta för olika nivåer inom företaget. Du är prestigelös och van att arbeta i team där man delar med sig av kunskap och tar hjälp av varandra. Du behöver vara van vid att göra dig förstådd på flera plan och behöver även kunna leda tekniker, översätta verksamhetsbehov och hjälpa ledning i beslutsprocesser. Vi ser det som viktigt att du är väldigt kommunikativ och gillar att prata med människor runt om på företaget.Vi ser även gärna att du har modelleringskompetens. Vi söker även dig som är mer junior men med stor drivkraft och viljan att utvecklas. Meriterande om du har certifieringar inom ArchiMate och Togaf.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Övrigt

Var med i vår vision ”keep people and society safe”.

Urval sker löpande, ansök på svenska eller engelska. Komplettera gärna med personligt brev.

Placeringsort är på något av våra Saab-kontor i: Stockholm, Göteborg och Linköping.

Arbetet är flexibelt och det finns möjlighet att arbeta hemifrån. Resor primärt nationellt men även internationellt kommer förekomma.