Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vi söker IT Arkitekter som vill skapa vårt nya globala enterprise-landskap

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
1 August 2022
Apply for this job!

Vi söker IT Arkitekter som vill skapa vårt nya globala enterprise-landskap

Är du redo för en ny spännande utmaning? Har du alltid drivits av de större penseldragen om hur saker hänger samman mellan olika teknik-discipliner? Brinner du för hur teknologi kan skapa nya möjligheter för samarbete och utveckling? Var med oss på vår resa att skapa nästa generations informationslandskap.

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Vi grundades för att stödja Sveriges försvarsförmåga och det är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Saab behöver nu din hjälp för att designa, utveckla, implementera och på sikt förvalta nästa generations IT-miljö globalt. Var med och skapa något helt nytt från grunden!

Hos oss får du arbeta i ett team med flera andra kunniga arkitekter tillsammans med teknik experter, verksamhets&krav-analytiker, testare, säkerhetsrådgivare, driftmedarbetare mm. Arbetssättet är baserat på DevSecOps.

Exempel på områden vi söker IT Arkitekter inom:

Nätverk, Säkerhet, Identitet & Access, Data-Platform, Information, Infrastruktur, Private cloud, Mjukvara, Klient

För att passa in hos oss gillar du att designa efter regler, krav och behov, du har hög samarbetsförmåga och älskar att applicera ett säkerhetstänk. Du har förmågan att utvärdera och jämföra olika alternativ utifrån flera olika aspekter och presentera detta för olika nivåer inom företaget. Du är prestigelös och van att arbeta i team där man delar med sig av kunskap och tar hjälp av varandra. Vi söker även dig som är mer junior men med stor drivkraft och viljan att utvecklas.

Du kommer bli anställd inom vår koncerngemensamma IT funktion, Group IT, inom avdelningen för IT Arkitektur.  Var med i vår vision ”keep people and society safe”.

Övrigt

Urval sker löpande, ansök på svenska eller engelska. Komplettera gärna med personligt brev.

Placeringsort är på något av våra Saab-kontor runt om i landet, exempelvis: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Huskvarna, Karlskrona, Karlskoga

Arbetet är flexibelt och det finns möjlighet att arbeta hemifrån. Resor primärt nationellt men även internationellt kommer förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.