Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vi söker nu C# mjukvaruutvecklare till Mission Support System för Gripen E!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
10 August 2021
Apply for this job!

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Området Markstödsystem inom Saab Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. Efter landning utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag.

I ditt jobb som utvecklare kommer du arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

Du är en engagerad utvecklare som trivs med att jobba i team. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker.

Den du är idag

Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av mjukvaruutvecklingsprojekt. Vi värderar även erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling. På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling.

Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT.

Tidigare erfarenhet av C#/C++ och agila utvecklingmetodiker som Scrum är meriterande.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

På vår sektion är vi ca 20 medarbetare, vi arbetar med utveckling av Mission Support System, MSS, för Gripen E. Vi är en del av området Ground Support System som utvecklar funktioner till de olika markstödssystemen. Vi behöver förstärkning av dig som vill vara med på uppdraget tillsammans med oss. På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling eftersom Saab både är ett stort och internationellt företag. På Saab ser vi det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.
 

Sista ansökningsdag 2020-08-10.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.