Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vi söker nu C# mjukvaruutvecklare till Mission Support System för Gripen E!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 January 2022
Apply for this job!

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig!

På vår sektion är vi ca 20 medarbetare och vi arbetar med utveckling av Mission Support System, MSS, för Gripen E. Vi är en del av området Ground Support System som utvecklar funktioner till de olika markstödssystemen. Vi behöver förstärkning av dig som vill vara med på uppdraget tillsammans med oss.

Din roll

I ditt jobb som utvecklare kommer du arbeta med hela utvecklingskedjan. Från koncept, design och programmering, till leverans av färdig produkt. Du kommer att ha gränssnitt mot interna och externa kunder och arbeta tillsammans med dem för att täcka deras behov. Det språk vi använder främst i vår utveckling är C#. Utifrån dina kompetenser och önskemål samt projektets behov formas din roll i projektet.

Din profil

Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av mjukvaruutvecklingsprojekt. Lämplig utbildning är en högskoleutbildning inriktad mot systemutveckling/IT.

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av exempelvis open source-utveckling och egna fritidsprojekt inom mjukvaruutveckling.
  • Erfarenhet av C#/C++.
  • Erfarenhet av agila utvecklingmetodiker.
     

Du är en engagerad utvecklare som trivs med att jobba i tillsammans med andra. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker.
 

Du kommer få hjälp av dina kollegor att komma in dina nya arbetsuppgifter som vi anpassar efter din erfarenhet och kunskap.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Läs mer om oss här.

Området Markstödsystem inom Saab Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. Efter landning utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Du kan läsa mer om Mission Support System på vår hemsida: https://www.saab.com/products/Mission-Support-System.

Sista ansökningsfag är 2022-01-26. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.