Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker nu en felsökare inom elektronik på Saab Dynamics

Karlskoga, Sweden
Closing date: 19 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Har du ett gediget teknikintresse och erfarenhet av att arbeta med elektronik? Vill du arbeta med felsökning och uppföljning och bidra till en tryggare värld? Då kan du vara vår nya felsökare till vår produktion i Karlskoga!

I vår produktionsenhet för mekatronikmontage på Saab Dynamics i Karlskoga arbetar vi med lödning och montering av elektronik och finmekaniska komponenter till delsystem av understödsmissilen NLAW. Vi kan erbjuda ett jobb med högteknologiska produkter och goda utvecklingsmöjligheter i ett världsledande företag.

Din roll

Som felsökare består dina främsta arbetsuppgifter av:

  • Felsökning, uppföljning och rotorsaksanalys av felutfall efter test.

  • Sammanställning av testrapporter och utvärderingar.

I arbetet ingår även testning av elektronikkomponenter till våra system.

I rollen som felsökare har du ett tätt samarbete med våra testingenjörer som bygger testprogram och testutrustning. Du är därav en viktig länk mellan vår produktionspersonal och testingenjörer. Som felsökare har du även kommunikation med vår kvalitetsfunktion. I rollen ingår även underhåll av testutrustning. Tjänsten är placerad i Karlskoga.

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, kvalitetsmedveten och som har erfarenhet av att arbeta utifrån skrivna instruktioner. För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga, vara lyhörd och ha god samarbetsförmåga.

För att lyckas i rollen som felsökare har du:

  • Goda kunskaper om elektronik

  • Utbildning inom data, elektronik, teknik eller likvärdigt

  • Erfarenhet av att arbeta i team

Det är även meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta inom elektroniktillverkning

  • Erfarenhet av schemaläsning (elektronik)

  • Kunskaper inom mätteknik

  • Erfarenhet av felsökning

  • Kunskaper inom programmering

  • Erfarenhet av att arbeta med Lean production

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här