Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker nu en teamledare till vår konstruktionsavdelning

Arboga, Sweden
Closing date: 11 June 2023

Vi söker nu dig med ett brinnande intresse för teknik och ledarskap.

SAAB Communications utvecklar och driftsätter idag en mängd olika säkerhetsklassade kommunikationslösningar för både civilt och militärt bruk. Nu söker vi på konstruktionsavdelningen, en ny person som vill vara med och utveckla och bidra i vår verksamhet och vara del i en väldigt hjälpsam och sammansvetsad grupp.

Din roll

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta:

 • Leda, planera och följa upp konstruktionsarbetet och agera som delprojektledare inom nåt eller några av våra projektet.
 • I arbetet som delprojektledare förväntas du även kunna analysera och bryta ned och dokumentera de krav som berör konstruktionen.
 • Bidra i arbetet att få in nya affärer genom att skapa kalkyler och förberedande dokumentation som blir en del vid vår offert.
 • Bidra och fungera som konstruktionsrepresentant i projektets inledande faser och hjälpa till i den konceptuella framtagningen.
 • Ha förmåga att på egen hand kunna leverera konstruktionsunderlag så som modeller, tillverkningsritningar osv.
 • Skapa artiklar, strukturer och koppla våra konstruktionsdokument i vårt affärs-/produktsystem IFS.
 • Stödja och bidra i vårt förbättringsarbete avseende metod och processutveckling. Det kan handla om att förfina vår utvecklingsprocess, skriva instruktioner, skapa checklistor och titta på nya tekniska lösningar vad gäller konstruktion.

Din profil

Du bör ha en förmåga och att kunna leda andra medarbetare. Har erfarenhet av att kunna läsa och förstå teknisk dokumentation, exempelvis kundkravspecifikationer och standarder, för att sedan kunna dokumentera och beskriva det på ett tillfredställande sätt.

Du kan fatta egna beslut och tar ansvar för dina leveranser. Du har god förmåga att samarbeta och kommunicera inom sektionen och i projekten. Du känner och förstår värdet av att vara lösningsfokuserad och sprider energi och vilja inom verksamheten. Du har med åren lärt dig hantera stressiga situationer som kan uppkomma längs vägen.

Kvalifikationer

 • Teknisk bakgrund från högskola eller universitet eller annan lämplig erfarenhet inom området. Gärna inom mekanik eller el/elektronik.
 • Flerårig erfarenhet inom konstruktionsarbeten med erfarenhet att anpassa och följa kvalitetshöjande processer.
 • Erfarenhet i 3D modellering, gärna Inventor.
 • Erfarenhet från att arbeta med någon form av produktledningssystem.
 • Engelska i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet från försvar-/flygindustrin är meriterande.
 • Erfarenhet att driva projekt är meriterande.

Placeringsort: Arboga

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning.

Om oss

SAAB Communications är idag en produktenhet inom affärsenheten Combat Systems. Enheten innefattar ungefär 100 medarbete med placering i Arboga, Järfälla och Linköping. Som tidigare nämnts arbetar företaget med olika säkerhetsklassade kommunikationslösningar till kunder, både nationellt och internationellt, som alla har likvärdiga krav på informationssäkerhet och integritet.

På den civila sidan handlar det mycket om projekt mot vad som kallas kritiska myndigheter, som kan vara flyget, tåget och blåljusmyndigheter, som exempelvis polis. På den militära sidan handlar det mycket om olika länders försvarsmyndigheter och i dessa fall ofta lösningar som tillsammans med andra system kan utföra bevakning, störning eller annan typ av försvarsverksamhet.

En del av

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world. Read more about us here.

Business area Surveillance offers world-leading sensor technology in monitoring and decision support to protect against threats. The portfolio covers airborne, ground-based and naval radar, electronic warfare, C4I solutions, aviation systems and cyber security.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.