Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Vi söker nya medarbetare till Produktionsteknik

Linköping, Sweden
Closing date: 25 September 2023

Saab är inte vilket företag som helst. Vi finns till för att skapa trygghet. Vår uppgift är att säkerställa att de människor som står längst fram inom försvaret har det de behöver för att kunna försvara frihet och demokrati. Inom affärsområde Dynamics vet vi hur viktigt det är, och vi växer och behöver bli fler, därför söker vi ett antal nya medarbetare till produktionsteknik.

Produktionsteknik är en avdelning bestående av ca 50 personer i Tannefors, Malmslätt och Motala som ansvarar för produktionsteknik och verktygskonstruktion för Saab Dynamics komposittillverkning, robot-, missil- och undervattenprodukter.

Din roll

Hos oss kommer du att få möjligheten att vara en viktig kugge i produktionen, och följa utvecklingen av våra olika produkter hela vägen från design, tillverkning, test och leverans. Vi arbetar i tvärfunktionella team där alla får bidra inom sitt kompetensområde. Du kommer därför få möjligheten att få stor insikt och arbeta med många av våra produkter. Hos oss är det din vilja och nyfikenhet som sätter gränserna och som gör det möjligt för dig att hitta de områden och arbetsuppgifter som intresserar dig mest.

Roller vi söker nu:

 • Produktionstekniker inom el/mekanik/komposit/test: Support och utveckling av produktionsprocessen för sammanbyggnad av våra farkoster, moduler, apparater och testutrustningar
 • Verktygskonstruktörer: Förbättrar och utvecklar befintliga verktyg eller konstruerar nya verktyg och kringutrustning
 • Automation-/Systemingenjör: Utvecklar och automatiserar produktionen
 • Programmerare: Framtagning av produktionsunderlag till NC-styrda tillverkningsutrustningar

Märk gärna din ansökan med vilken av rollerna som intresserar dig mest för att underlätta vår matchning av rätt person till rätt roll.

Din profil

Vi söker medarbetare med vitt skilda kompetenser, både nyexade och seniora.

Gemensamt för alla roller är att du

 • har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • har kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • är nyfiken, noggrann och samarbetar bra med andra

Det är meriterande om du har erfarenhet från något av följande arbetsområden:

 • Produktion och produktionsprocesser
 • Konstruktion i CAD
 • Kompositteknik
 • Lean production
 • Automation

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer bli en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett möjligheternas företag. Som medarbetare hos oss får du vara en del av en spännande teknikutveckling och du har goda utvecklingsmöjligheter, men Saab är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.