Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Vi söker projektadministratör till program- och projektkontoret på BU Underwater Systems, Kockums

Linköping, Sweden
Closing date: 3 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi har en stark tillväxt och behöver förstärka vår verksamhet med ytterligare en administratör för främst vår projekt- och programverksamhet. Din anställning kommer att vara på Program- och projektkontorets sektion Support Business Execution. Här har vi uppgiften att förse våra projekt och projektledare med olika former av projektsupport, såsom administrativa uppgifter, projektplanering- och uppföljning, kalkylledning och även projektledaruppdrag. I din roll arbetar du tillsammans med projektledare och controllers för att säkerställa resultat.

De administrativa uppgifterna varierar över tid, och kan bestå av:

  • krypterad kommunikation och försändelser,

  • hantera sändningar av exportkontrollerad information,

  • besöksmottagning,

  • tids- och reseadministration,

  • konferens- och lokalbokningar,

  • inköp av material och

  • övriga administrativa uppgifter.

Du kommer också agera användarstöd vid registrering och arkivering av dokument i olika system (ex. IFS och Sharepoint). Arbetsuppgifterna består även av att skapa dokumentstrukturer, hantera behörigheter samt utbilda och lära upp personal i våra administrativa verktyg.

Din profil

Du har yrkeserfarenhet från liknande verksamhet med både nationella och internationella kunder. Du behöver vara serviceinriktad och ha god vana att arbeta i administrativa program och datamiljöer, kunna underhålla information på sharepoints, wiki och intranät samt använda affärssystem för inköp (Hansa) och ekonomi (Agresso). Du behöver också kunna ta till dig och hantera strikta säkerhetsrutiner och stödja projektmedarbetare i att följa dessa.

För att lyckas i rollen bör du vara nyfiken, initiativtagande, uthållig och pålitlig. Du är strukturerad, kan skapa ordning och kan hantera ett visst mått av stress. Du knyter kontakter och samarbetar väl med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i. Du kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Du kommer att ingå i ett nätverk av andra administratörer på vår affärsenhet där ni stödjer och hjälper varandra. Vi arbetar med både nationella och internationella kunder och du bör därmed kunna uttrycka dig väl på svenska och obehindrat engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här