Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Vi söker Publication Engineers!

Linköping, Sweden
Closing date: 19 February 2023

Antalet projekt och program inom avdelningen Technical Information ökar samt behöver vi ersätta de som börjar närma sig pension. Du blir länken mellan utvecklare och användare och får möjligheten att arbeta med strukturerad teknisk information i en mycket stimulerande bransch.

Din roll

Rollen som Publication Engineer innebär att du har ett ansvar för nyframtagning, uppdatering och/eller komplettering av teknisk information som behövs för att stödja våra produkter genom hela dess livscykel. De produkter vi arbetar mot idag är Saab 340, Saab 340AEW, Saab 2000, Saab 2000AEW&C och GlobalEye.

Vi söker nu nya medarbetare inom;

  • Flight manuals (AOM, AFM)
  • Aircraft Maintenance Manual (AMM)
  • Structural Repair Manual (SRM)
  • Illustrated Parts Catalog (IPC)
     

Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt med att samla in och bearbeta information/data för att slutligen sammanställa informationen på ett tydligt och strukturerat sätt. Slutprodukten kan vara tryckta instruktioner eller en IETP (Interactive Electronic Technical Publishing) som kan användas digitalt via tex surfplatta/mobil eller webblösning.

Rollen innebär många kontakter med personer från olika delar av företaget, för att ta emot, söka och verifiera den information som ska bearbetas. Arbetet sker ofta i projektform såväl i större projekt som löper under några år men även i mindre projekt på några veckor.

Din profil

Vi vill att du är nyfiken på teknik och tycker att det roligt att förstå hur saker och ting fungerar. Du är analytisk och strukturerad samt intresserad av att förklara komplexa system och produkter på ett tydligt sätt. Du har god språklig och pedagogisk förmåga och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi tror att du har en utbildning inom det tekniska området men det är inget krav. Du kanske har erfarenhet från flyg eller annan utbildning/erfarenhet. Oavsett utbildning/erfarenhet ser vi gärna att du har arbetat med strukturerad teknisk information av något slag.

Har du erfarenhet av att arbeta med Content Management System, Simplified Technical English (STE) och eller ATA/S1000D så är det positivt men inget krav.

Du bidrar med ditt engagemang, sociala kompetens och höga ambitionsnivå. Vi söker dig som har ett driv och en vilja att leverera på utsatt tid. Vi tror att du är bra på att samspela och kommunicera i ditt dagliga arbete. Du är organiserad, strukturerad och noggrann. Du har i grunden en positiv inställning och en förmåga att se möjligheter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), inom BU Aviations Services. SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mer här Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.