Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker Senior Utvecklare till vår ServiceNow förvaltning

Malmö, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll 

Vi letar efter en senior utvecklare med stort driv och engagemang som vill vara med och förvalta vårt ServiceNow med fokus på Employee Center. Plattformen används av över ca 17.000 medarbetare och vårt gemensamma mål är att skapa värdefulla och enkla interaktioner för alla dessa användare. Vår förvaltning består av olika team baserat på produktareor där Utvecklare, Business Analysts, UX designers, Service Managers och Service Owner ingår.

Några av dina arbetsuppgifter:

 • Implementera Employee Center’s Out of the Box funktionalitet
 • Arbeta bort teknisk skuld
 • Skapa och förvalta Business rules, Client script, Script includes, ACL, Integrationer mm.
 • Utveckla flöden i olika delar av ServiceNow
 • Analysera krav och omsätta till tekniska specifikationer
 • Delta i workshops och dialoger med verksamhet/kund

Din profil

Gillar du att utmanas av komplexa frågeställningar, samarbeta och skapa värdefull utveckling? Då har du hittat rätt! För att passa hos oss tror vi att du är en prestigelös person som hela tiden strävar efter nya kunskaper och lärdomar samt att bli ditt bästa jag. Du trivs att jobba agilt, tar gärna egna initiativ och är hjälpsam i din natur. Vidare är du analytiskt lagd, nyfiken på teknik och kan arbeta både med detaljer och ett helhetsperspektiv.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet inom följande områden:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Utveckling i ServiceNow, med fokus på Employee Center eller Service Portal
 • Minst 3 års erfarenhet av att utveckla och automatisera flöden/processer i ServiceNow
 • Haft workshops och dialog med verksamhet/kund
 • Javascript

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • On-prem / Self-hosted.
 • Uppgradering av ServiceNow.
 • Implementation av ServiceNow eller någon av dess moduler.
 • Följande moduler: Performance Analytics, CMDB, SPM/APM. GRC/SecOps.

Det är positivt om du har certifikat inom ServiceNow (exempelvis: Certified System Administrator (CSA), Certified System Administrator (CSA), Certified Application Developer (CAD), Certified Implementation Specialist, Certified Implementation Specialist).

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Denna befattning har Saab krav på säkerhetsklassinplacering, vilket medför krav på svenskt medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

På Saab kommer du bli anställd inom Group IT. Group IT är en central funktion på Saab som verkar för alla våra verksamhetsområden och ansvarar för att möjliggöra Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla erforderliga produkter och tjänster inom informationsteknologi med höga krav bland annat på IT säkerhet.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.