Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vi söker systemadministratörer till IT Security

Göteborg, Sweden
Closing date: 15 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Avdelningen IT Security ansvarar för Saab centrala IT-säkerhetstjänster och IT-relaterade regelverk. Vi stöttar verksamheten med centrala säkerhetstjänster såsom bl.a. sårbarhetsscanning, säkerhetsloggning, omvärldsbevakning och incidenthantering. Vi jobbar intensivt med att utöka vårt tjänsteutbud och behöver nu stärka upp med teknisk kompetens.

Din roll

Du kommer att arbeta i ett team med vars primära uppgift är att underhålla och förvalta de verktyg vi arbetar med inom IT Security Operations och du (med teamet) kommer att samverka med kollegor inom angränsande områden. Rollen ger dig stor frihet där du arbetar i agila processer och är delaktig i planering och strukturering av ditt arbete.

Verksamheten bedrivs främst från Linköping men vi har kontor även i Göteborg och Alvik.

Din profil

För att lyckas i rollen krävs nyfikenhet och viljan att lära, med ett intresse för informations- och IT-säkerhet. I rollen som systemadministratör kommer du att arbeta självständigt inom området, men dina kontaktytor både internt och externt kräver att du är en person med god samarbetsförmåga. Vi ser att du behöver vara drivande, analytisk samt noggrann i det arbete du utför.

Vi ser gärna att du har några års praktisk arbetslivserfarenhet inom systemadministration och har arbetat med uppdrag inom systemhärdning, systemadministration eller liknande, men även du som är nyexaminerad och har ett intresse inom Linux/Windows är välkommen att söka.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 

Önskad profil:

  • Kunskap om Linux/UNIX-administration
  • Grundläggande kunskap om IT-applikationer inom DevOps (ex. Git, Jenkins, Ansible)
  • Kunskaper inom mjukvaruutveckling eller skriptning

Meriterande:

  • Avancerad kunskap inom Linux/UNIX systemadministration
  • Akademisk utbildning inom datavetenskap eller motsvarande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här