Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vi söker Utvecklare till vår ServiceNow förvaltning

Malmö, Sweden
Closing date: 28 September 2023

Förvaltningen av ServiceNow på Saab växer och nu finns möjligheten att bli en del i ett av vårt team!

Din roll 

Vi letar efter seniora utvecklare med stort driv och engagemang att förvalta vårt ServiceNow. Plattformen används av över ca 17.000 medarbetare och vårt gemensamma mål är att skapa värdefulla och enkla interaktioner för alla dessa användare. Vår förvaltning består av olika team baserat på produktareor där Utvecklare, Business Analysts, UX designers, Service Managers och Service Owner ingår.

Exempel på Produkter/areor som man ska jobba med:

 • App Engine (uppskapande av customappar, ServiceNow Studio etc)

 • Platform (Performance Analytics, CMDB, Instance health etc)

 • SPM/APM

Exempel på arbetsuppgifter

 • Skapa och förvalta Business rules, Client script, Script includes, ACL, Integrationer mm.

 • Utveckla flöden i olika delar av ServiceNow

 • Analysera krav och omsätta till tekniska specifikationer

 • Delta i workshops och dialoger med verksamhet/kund

Den du är idag:

Gillar du att utmanas av komplexa frågeställningar, samarbete och värdeskapande utveckling? Då har du hittat rätt! Vi tror att de som passar hos oss är prestigelösa personer som hela tiden vill utvecklas och bli sitt bästa jag. Du trivs att jobba agilt, tar gärna egna initiativ och är hjälpsam i din natur. Vidare så är du analytiskt lagd, nyfiken på teknik och kan arbeta både med detaljer och helhetsperspektiv.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet inom följande områden:

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet

 • Utveckling i ServiceNow

 • Javascript

 • Utveckla och automatisera flöden/processer i ServiceNow

 • Workshops och dialog med verksamhet/kund

 • Förvaltning, felsökning och incidenthantering

Vi ser det som meriterande om:

 • Du har erfarenhet av On-prem / Self-hosted

 • Du har erfarenhet av Uppgradering av ServiceNow

 • Du har erfarenhet av implementation av ServiceNow eller någon av dess moduler.

 • Du har certifikat inom ServiceNow (exempelvis: Certified System Administrator (CSA), Certified System Administrator (CSA), Certified Application Developer (CAD), Certified Implementation Specialist, Human Resources (CIS HR), Certified Implementation Specialist ,TSM (CIS ITSM))

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

På Saab kommer du bli anställd inom Group IT. Group IT är en central funktion på Saab som verkar för alla våra verksamhetsområden och ansvarar för att möjliggöra Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla erforderliga produkter och tjänster inom informationsteknologi med höga krav bland annat på IT säkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här. Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.