Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vi växer - vi söker Programvaruutvecklare!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 May 2022
Apply for this job!

Vi söker dig som vill jobba som programvaruutvecklare med våra missil och undervattensprojekt. Tjänsten bjuder på spännande tekniska utmaningar, men också stora möjligheter till en roll som anpassas efter din erfarenhet, kunskap och intresse.


Din framtida utmaning

Hos oss på Software Systems inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor. Vi har en stor produktportfölj och arbetar med alla nivåer inom programvaruutveckling under hela dess livscykel. Detta ger en unik variation av arbetsuppgifter. Hos oss prioriterar vi både tekniken och personalens trivsel och utveckling!

Som programvaruutvecklare kommer du att jobba med utveckling av avancerade produkter, både över och under ytan. Du arbetar främst med att lösa dagens problem, men vår uppgift består även av att underhålla äldre system såväl som att blicka framåt på kommande tekniker för framtida produkter.

Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på produkternas förmågor när det kommer till mjukvara. Detta görs genom att vi är delaktiga i det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten. Oftast bedrivs utvecklingen i mindre team där man gemensamt tar ansvar för utvecklingsarbetet. Förväntningarna på dig som Software Engineer hos oss innebär därmed att du är intresserad av att arbeta brett och vara delaktig i hela processen som innebär att bryta ner problemet, programmera, testa, dokumentera och redovisa resultatet.

En stimulerande del i arbetet är att trots att det är komplexa system, så arbetar man nära produkterna vilket gör att man ofta har tillgång till den faktiska hårdvaran. Och varför inte provköra om det är en produkt som lämpar sig för det?

En viktig del i vårt arbete är att ta sig an de roller som krävs för att driva arbetet. Det innebär att det finns en stor möjlighet att forma sin roll efter eget intresse. Vi behöver medarbetare som vill jobba med devops, IT-säkerhet, utvecklingsmiljöer, programmering och mjukvaruarkitektur. Det finns också möjligheter till ledande roller såsom teamledare eller delprojektledare.


Din profil

Oavsett om du är i början av din karriär eller om du har några års erfarenhet och söker nya utmaningar så vill vi att du ska växa och trivas hos oss. Därför kommer vi att anpassa arbetsuppgifter och ansvar efter erfarenhet, kunskap och intresse. Huvudsaken är att du vill ta dig an nya utmaningar, är öppen för att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vill utvecklas inom det teknikområde som du brinner för - programvaruutveckling.

Du är civil- eller högskoleingenjör med någon form av bakgrund inom mjukvaruutveckling från dina studier och tidigare arbete. För att vara aktuell i rollen ska du ha goda kunskaper inom C/C++ då detta är vårt mest frekventa språk. Andra verktyg och tekniker som vi använder oss av är t.ex. Linux, Git, Jenkins, bash, Python3. Du behöver även kunna läsa och skriva svenska obehindrat då det är ett vanligt krav från våra kunder.

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor. Vi sätter därför stort värde i dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ditt nästa steg?

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag om detta känns som din kommande utmaning! Du är givetvis varmt välkommen att kontakta rekryterande chef om du vill veta mer om tjänsten. Placeringsort är Linköping.

Sista ansökningsdag 2022-05-26. Välkommen med din ansökan.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Läs mer om oss här

Vid frågor kontakta rekryterande chef:

Anna Gustavsson
+46 13 184304
anna.a.gustavsson@saabgroup.com

Saab är stolt Karriärföretag 2022. Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.