Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vill du arbeta med IT säkerhet på SAAB?

Göteborg, Sweden
Closing date: 8 June 2023

Vill du arbeta med att skapa säkra IT miljöer hos oss på Saab?

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen.

Din roll

Du kommer i rollen som systemadministratör vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs verksamhet. Du kommer exempelvis arbeta med att utveckla tekniska lösningar för säkert informationsutbyte mellan våra verksamheter inom Saab. Uppgiften är utmanande och ställer höga krav på IT-säkerhet, driftsäkerhet och användarvänlighet. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna. Vi arbetar i DevOps team och i rollen kommer du arbeta både utvecklande och förvaltande.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Design av IT-system för informationsutbyte

 • IT-säkerhet.

 • Systemadministration av Windows och Linux:

 • Nätverk

 • Autentisering och behörighetsstyrning

 • Generering och installation av certifikat

 • Incidenthantering inom PKI

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är önskvärt med B-körkort.

En del av vårt arbete utförs på kvälls och helgtid varför viss flexibilitet inför detta krävs.

  

Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och som har goda kunskaper inom IT området. Gärna erfarenhet att arbeta inom DevOps i stora driftsmiljöer med flera varianter av operativsystem. Du är en person som är noggrann och serviceinriktad och vill arbeta i team. Vidare är det viktigt att du har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt. Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Ett par års erfarenhet inom IT, gärna med fokus på DevOps

 • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Det är meriterande om du har erfarenhet inom

 • ServiceNow

 • Link22 Secure Transfer

 • Systemlösningar där datadioder används

 • Kryptografi, specifikt PKI

 • Vana att arbeta i miljöer som hanterar säkerhetsskyddsklassificerad information

Om du inte har detta, kommer du få utbildning inom de områden som känns relevanta

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra SAAB IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Göteborg, Linköping och Malmö