Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vill du arbeta som program/projektplanerare på Saab?

Karlskoga, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din Roll

Saab i Karlskoga växer och står inför nya spännande utmaningar!
Nu söker vi dig som vill arbeta hos oss som program/projektplanerare inom vår affärsenhet Missile Systems.

Du kommer få möjligheten att arbeta i en spännande och flexibel roll eftersom arbetet delvis styrs utifrån behovet från program/projekt och samarbetet mellan dig och program- och/eller projektledaren.

I rollen som  program/projektplanerare kommer du vara en viktig del i att på ett framgångsrikt sätt driva olika uppdrag framåt, genom hela flödet från prospekt till leverans till kund. Detta innebär att du förmedlar, följer upp, presenterar och uppdaterar projektets strategiska och taktiska tidsplan.

Du kommer att ingå i flera olika program/projekt ute i verksamheten, såväl större som mindre.

Din största uppgift blir att stötta program- och/eller projektledarna i olika uppdrag. Stöttningen inkluderar bland annat:

  • Projekt- och programplanering
  • Resurs- och beläggningshantering
  • Risk- och möjlighetshantering
  • Verktygsstöd i system såsom Antura och IFS

Hos oss på Dynamics blir du en del av ett team med medarbetare i varierande åldrar och erfarenheter. Samarbete, ödmjukhet och hjälpsamhet är ledord i våra team. Om du tror på en liknande kultur kommer du garanterat att trivas hos oss!

Din profil

Vi söker dig som är ansvarstagande, drivande och social, med en vilja att ständigt förbättras och aktivt söker information. Då du i rollen kommer behöva bygga upp ett stort kontaktnät, är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga för att säkerställa att presentationer kopplade till helheten och de förväntningar som krävs inom program/projekt når fram till samtliga som berörs.

Du behöver även kunna hålla en god struktur i ditt arbete, vilket hjälper dig att uppnå resultat.

Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta i program/projekt och har ett intresse för komplexa produkter och varierande projektaktiviteter. Vi ser gärna att du är trygg inom projektstyrning och projektstyrningsverktyg, helst att du har fått denna erfarenhet från produktutvecklande verksamhet.

Vi tror även att du har en teknisk eftergymnasial examen, alternativt besitter vad vi bedömer som motsvarande kunskaper genom tidigare arbetserfarenhet från liknande roller.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att annonsen kommer vara publicerad över semesterperioden och rekryteringsprocessen kommer därför fördröjas.

Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.