Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Vill du arbeta som projektledare, delprojektledare eller teknisk projektledare?

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 30 August 2023

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Din roll

Du kommer att jobba i ett roligt och dynamiskt gäng på vår affärsenhet där vi har en avslappnad och informell kultur med högt i tak. Arbetsuppgifterna som projektledare/delprojektledare eller teknisk projektledare hos oss kommer att medföra resor dels till våra kunder, men även andra resor nationellt såväl som internationellt inom bolaget.

Våra kunder finns i många länder och kan i sina relationer till oss vara nog så tuffa. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer även att behöva hantera många interna kontaktytor såsom interna kunder, linjechefer och andra intressenter.

Tjänsten inkluderar kommunikation i olika former, både internt och med kund, vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal.

Din profil

Vi tror att du har minst några års erfarenhet inom projektledning, integration eller produktutveckling. Det är önskvärt att du haft ledarroller såsom t ex teamledare, delprojektledare eller tekniskt ledande roller samt examen från en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper. Du ska vara van att ta en ledande roll och få med dig människor. Erfarenhet av system inom försvarsindustrin i allmänhet och signalspaningssystem i synnerhet är meriterande. Det är en stor fördel att vara van att ha kundkontakt från exempelvis acceptanstest av system hos kund. 

Vi tror att du har följande egenskaper:

  • Förmåga att hantera parallella aktiviteter

  • Strukturerad och resultatinriktad

  • Tekniskt tänkande

  • Förmåga att ”handla på stående fot”

  • Gillar utmaningar

  • Mycket god förmåga att hantera människor från olika kulturer

Du bidrar till Saabs och våra kunders konkurrenskraft, genom att ta ansvar för din egen kompetensutveckling, både teknisk och personlig.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Vi står inför en utmaning med flera parallella projekt och söker minst en projektledare/delprojektledare och minst en teknisk projektledare som vill jobba med oss på affärsenhet Product Unit Electronic Surveillance, PU ES. Här får du vara med och vidareutveckla ett av världens främsta signalspaningssystem. Våra produkter utgör öronen i ett signalspaningssystem. Vi kan höra utan att höras. Våra produkter används inom domänerna luft, land och sjö.

Se en del av våra produkter som en del av en flygande plattform: https://www.saab.com/products/hes-21

Är du den vi söker? Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan!

Läs mer om oss här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.