Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Vill du bli Saabs nya gradare/filare? Kolla hit!

Linköping, Sweden
Closing date: 13 June 2023

Häng med på resan och bli en del av ett högteknologiskt och spännande bolag. Nu har du chans att söka rollen som gradare/filare till maskinverkstaden på Saab och arbeta i en produktion som tillverkar ca 3000 olika detaljer. Häftigt, eller hur?
 

Om företaget
Du kommer tillhöra affärsenheten Saab Aeronautics. Aeronautics erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.


Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.


Ditt arbetsområde kommer att omfatta maskinverkstaden på Saab AB i Linköping. Avdelningen har idag 120 anställda och är i ett expansivt skede. Beläggningen i våra program går upp i takt och vi behöver förstärka vårt lag med nya härliga medarbetare

Dina arbetsuppgifter
Som gradare/filare är du en del av en viktig funktion för avdelningen, efterbearbetning. Där kommer du  att bidra med din kompetens inom putsning, gradning och filning av detaljer. I ditt dagliga arbete jobbar du utifrån underlag och produktionsritningar. Du kommer ingå i en grupp med tre medarbetare som jobbar tätt tillsammans med uppdragen. 

Arbetet innebär bland annat: 

  • Att tillföra kompetens inom gradning och filning.
  • Att enligt körplansuppdrag genomföra och slutföra uppdrag i tid med god kvalitet.
  • Att bidra med kunskap och kompetens som en lagspelare.

Din profil
Vi söker dig som har industriell teknisk utbildning på lägst gymnasienivå och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av industriområdet och goda kunskaper i ritningsläsning. Vidare är du noggrann, målinriktad och lösningsfokuserad. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare och har mod att agera efter din egen övertygelse. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt som leder till gott lagarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap