Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vill du designa avioniksystem för nästa generations fighter?

Linköping, Sweden
Closing date: 30 March 2023

Vill du utvecklas och samtidigt utveckla andra? Vill du tillsammans med ett motiverat och erfaret team vara med och definiera nästa generations avioniksystem? Då ska du absolut börja hos oss på Gripen E/F Avionics Systems inom Aeronautics.


Avionics Systems SEIT (Systems Engineering & integration Team) söker en erfaren systemingenjör för stimulerande arbetsuppgifter i vårt team i Linköping. Det här är en möjlighet för dig som vill ta dig an intressanta och utmanande uppgifter där du får samarbeta med erfarna kollegor och skapa kontakter inom stora delar av organisationen samt i samarbeten med övrig flygindustri.

Din roll

Din framtida roll som systemingenjör inom Avionics System SEIT kommer innebära spännande utmaningar och stimulerande uppgifter i ett klimat som präglas av framåtanda och samarbetsglädje. Vi står inför en mycket spännande uppgift med att definiera hur nästa generations avioniksystem ska se ut. I denna uppgift ingår att introducera nya teknologier, utveckla befintliga system samt  samarbeta med övriga företag inom flygindustrin som står inför liknande utmaningar. Som systemingenjör kommer du få en viktig roll i att driva detta arbete framåt för att vi som företag ska stärka vår redan höga kompetensnivå inom avionikområdet.  

Rollen innebär även att du kommer få ett stort kontaktnät inom hela utvecklingsorganisationen. Din kommunikativa förmåga samt förmågan att samarbeta kommer värderas högt.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av systemutveckling, är drivande och är van att påverka och ta ansvar. Du har ett stort engagemang och är en teamspelare som gärna sprider kunskap och erfarenheter. Eftersom tjänsten även innehåller kontakter med företag i andra länder så behärskar du engelska i både tal och skrift galant.

Kompetens och erfarenheter som vi söker:

  • Flera års erfarenhet av systemutveckling.

  • Du trivs med att jobba tillsammans med andra för att lösa problem och nå uppsatta mål.

  • Du har teknisk högskoleutbildning gärna med inriktning av system- och mjukvaruutveckling, eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig.

  • Du har goda kunskaper i engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

  • Erfarenhet av flygindustri är meriterande


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen ingår i området E/F Avionics Systems inom Aeronautics. SEIT innebär System Engineering Integrated Team och är en del av området som tillhandahåller kompetens för teamledning, uppdragsledning samt bred teknisk kompetens i form av specialister och seniora systemingenjörer.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Ta chansen att få vara en del av vår verksamhet och sök idag!


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.