Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Vill du felsöka framtidens teknik på Saab

Karlstad, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Saab befinner sig i en spännande tillväxtfas och just nu söker vi efter skickliga testingenjörer som vill bli en del av vårt expanderande team för att driva användningen av automatiserade tester till nya höjder.

Din dagliga roll som testingenjör innebär att du får ansvar för att designa och programmera automatiserade tester. Du kommer att ha möjligheten att utforska och lösa problem inom både hård- och mjukvara genom felsökning.

Du kommer vara en viktig del av avdelningen Software Systems som genomsyras av teamkänsla och en härlig dynamik. Tillsammans med ett team av engagerade kollegor, bestående av både juniora och seniora utvecklare, kommer du dagligen få utforska och utveckla de viktiga system vi arbetar med, samtidigt som du själv får chansen att axla nya utmaningar!


Vårt team är placerat i Karlskoga men möjlighet för placering i Karlstad finns.  

Din profil

För att trivas i teamet och lyckas i rollen som testingenjör, behöver du ha ett stort intresse för teknik och se dess potential som inspirerande. Problemlösning är inte bara en uppgift för dig; det är din passion. Din kreativa tänkande förmåga gör att du trivs både i självständigt arbete och i team. Genom att arbeta strukturerat och metodiskt bidrar du med dina kunskaper och idéer för att ständigt förbättra vår verksamhet. Du besitter även goda kommunikativa färdigheter i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

För att matcha vår önskade profil söker vi dig med en eftergymnasialexamen som mjukvaruingenjör eller motsvarande.

Erfarenhet av att skriva/programmera automatiserade testfall, samt erfarenhet av att skriva, utföra och dokumentera manuella testfall, är också önskvärt. Det är meriterande om du dessutom har certifikat inom test, som t.ex. ISTQB, och erfarenhet av programmeringsspråk som Python, C, och C++. Erfarenhet av att testa inbyggda system, PC-applikationer samt kännedom om Jenkins och Continuous Integration är också positiva tillägg till din kompetensprofil.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att denna jobbannons kommer ligga publicerasd under semesterveckorna. Återkoppling kommer därför att fördröjas.