Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vill du jobba med att driva externa utvecklingsuppdrag?

Linköping, Sweden
Closing date: 1 February 2023

Vi söker dig som vill koordinera verksamheten när vi tar hjälp av leverantörer för att utveckla eller tillverka större eller mindre system åt oss.

Du kommer att få en tjänst där du verkligen får möjligheter att vara med från ”ax till limpa” i ett flertal olika projekt. Du kommer medverka i allt från att delta i framtagandet av en grundläggande kravspecifikation till säkerställande av kvalitet till projektavslut.

Din framtida utmaning

I våra utvecklingsprojekt lägger vi ut större eller mindre delar av systemen på underleverantörer, och nu söker vi dig som vill ta rollen som Contract Development Engineer (CDE). I rollen kommer du att ansvara för samordna alla tekniska aktiviteter som behövs för att initiera, löpande följa upp och säkerställa leveransen av ett sådant utlägg.

I denna roll kommer du att bli projektets förlängda arm mot leverantör. Då rollen är under införande kommer du att ha goda möjligheter att påverka och forma den.

Som Contract Development Engineer kommer du att få väldigt blandade uppgifter, som till exempel:

  • representera utvecklingsavdelningen i anskaffningsteamet
  • samla in de tekniska kraven för produkten/tjänsten
  • sätta ihop den tekniska informationen i offertförfrågan
  • samordna och utföra teknisk utvärdering av anbud
  • skapa Statement of Work, (SOW) tillsammans med berörda parter
  • koordinera och samordna tillsynsaktiviteter och tekniska granskningar
  • säkerställa att kvalitet och funktion erhålls enligt krav
  • säkerställa korrekt konfigurationshantering av resultatet
  • säkerställa korrekt dokumentation

Utifrån intresse och arbetsbelastning tror vi också att denna tjänst kommer att erbjuda goda möjligheter för att kombinera den med övrigt utvecklingsarbete eller projektledning.

Din profil

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande, med ett antal års erfarenhet av utvecklingsarbete. Erfarenhet av kundkontakter, eller arbete tillsammans med underleverantörer är meriterande

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av ansvarstagande, stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor. Du gillar att skapa nätverk internt och externt, samt kommunicerar väl i tal och skrift på både på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Hos oss på Utvecklingsavdelningen inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt. Hos oss prioriterar vi både tekniken och personalens trivsel och utveckling.

Vi är en del av affärsområdet Dynamics. På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.