Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Vill du jobba med exportkontrollfrågor i vårt växande team?

Linköping, Sweden
Closing date: 20 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som Export Control Manager blir du en del av Saab Dynamics exportkontrollfunktion inom Trade Compliance. Din roll innebär att stödja verksamheten inom affärsområdet genom bland annat rådgivning samt handläggning av ärenden till olika myndigheter inom exportkontrollområdet men också övervaka densamma så att tillämpliga lagar och regler inom exportkontrollområdet efterlevs.

 Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

 • Exportkontrollklassning av hårdvara, mjukvara och information i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar
 • Handläggning av ansökningar mot svenska och utländska myndigheter
 • Uppföljning och rapporteringar till svenska och utländska myndigheter av licenser och leveranser
 • Implementation av direktiv och processer för exportkontroll
 • Utbildning och rådgivning i exportkontroll till anställda inom Dynamics
 • Uppföljning och bevakning av utländska exportkontrollbestämmelser, i synnerhet för EU och USA.

Det dagliga arbetet är omväxlande och ofta händelsestyrt. Du samarbetar med kollegor inom hela koncernen.

Den du är idag

Du är en person med integritet och tycker om att arbeta både i team och självständigt samt är noggrann i ditt arbete. Du har lätt att bygga goda relationer, såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då rådgivning är en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Du har:

 • Vi tror att du som passar för tjänsten har en högskoleutbildning inom teknik och/eller juridik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet från exportkontrollområdet
 • Erfarenhet från juridisk rådgivning
 • Erfarenhet från verksamhetsutveckling och processutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Observera att annonsen är publicerad över sommaren och löper ut i slutet av augusti och återkoppling kommer att dröja. Vi kommer sedan arbeta med löpande urva.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här