Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Vill du jobba med flygplanssystem i världsklass? Vi söker mjukvaruutvecklare!

Linköping, Sweden
Closing date: 7 December 2022

Vill du vara med och utveckla framtidens funktion för taktisk uppdragsplanering samt tid- och bränsleberäkningar i Gripen E? Då är detta jobb ett jobb för dig!

Din framtida utmaning

Sektionen Route Planning & Guidance innehåller funktion för taktisk uppdragsplanering samt tid- och bränsleberäkningar. Vi ansvarar för mjukvara till både flygplan och stödsystem. Ingen hårdvara ingår i materielgruppen. Sektionen utgörs idag av ett tvärfunktionellt scrumteam som utför både system-, test- och mjukvaruutveckling för alla utvecklingsfaser och editioner. Vi vill nu förstärka sektionen med fler system- och mjukvaruutvecklare.

Du kommer ingå i vårt tvärfunktionella agila scrumteam. Teamet har ansvar för sina respektive applikationer och funktioner. Vi arbetar med agila arbetsmetoder och med en blandning av beprövade och moderna verktyg som t.ex. Git, Bitbucket, Jira och Confluence.

Den du är idag

Vi söker dig som vill utvecklas som mjukvaruuvtvecklare i en högteknologisk miljö. Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system.

Du är högskole- eller civilingenjör inom system- och mjukvaruutveckling. Eventuellt har du redan något års arbetslivserfarenhet.

Har du erfarenhet inom några av följande områden är det meriterande:

  • Agila arbetssätt
  • C++
  • Systemdesign
  • Mjukvaruutveckling
  • Integration
  • Test

Viktigast för oss är din ambition och intresse för mjukvaruutveckling och stor vikt kommer att läggas vid dina personliga kompetenser. Utifrån dina kompetenser och ambitioner samt projektets behov kommer vi att forma en utvecklande roll i vår verksamhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

På vår sektion är vi ca 10 medarbetare och vi arbetar med Route Planning & Guidance, RPG, för Gripen E. Vi är en del av området Gripen E/F Functional development som har ca 60 medarbetare fördelade på 3 sektioner. Områdets uppgift är att genomföra utveckling och tekniska studier inom Route Planning & Guidance, Tactical Control & Data Fusion och Communication & Data Links.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Kontaktinformation

Agnieszka Johansson, Chef

0734-181039

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.