Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vill du jobba med interiör till våra flygande plattformar?

Linköping, Sweden
Closing date: 27 March 2023

Konstruktör inom skrovkonstruktion i BU Aviation Services där vi ansvarar för - Civila flottan Saab 340 / 2000 - Special Mission Aircrafts 340AEW, 2000AEW, GlobalEye och - SK60.

Din framtida utmaning

Som konstruktör hos oss kommer du att bli del av en grupp som ansvarar för att ta fram konstruktions och reparationslösningar för våra produkter.

Vi är ansvariga att för ta fram konstruktionsunderlag för att genomföra modifikationer av våra nya Special Mission Aircrafts affärer, såväl som uppdateringar av befintliga produkter.

Vi agerar även kundsupport vilket innebär reparationsunderlag och supporterar den flygande flottan som opererar världen över, både civila och militära. Vilket innebär direktkontakt med kunderna och vid behov besök hos operatörer för att inspektera uppkomna skador eller bistå vid reparationer.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i samarbete med angränsande kompetensområden så som Systeminstallation, Inköp, Luftvärdighetskontor, Hållfasthet och Produktionsteknik. Arbetet innebär också täta kontakter med kunder och leverantörer.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du ha möjligheten att bredda dina arbetsuppgifter för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen.

Den du är idag

Som person är du analytiskt lagd och har ett inre driv som speglas i ditt arbete. Du ser det som självklart att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt.

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller har gymnasiekompetens med erfarenhet av skrovkonstruktion alternativt lång erfarenhet från konstruktionskontor, produktionsteknik och/eller verkstadsarbete.

Har du erfarenheter av följande är det meriterande:

  • arbete i Catia V5 även visst arbete utförs i V4
  • grundkunskap på produkter Saab 340 och/eller Saab 2000
  • strukturhållfasthetsberäkningar
  • produktionsberedningar
  • planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete

Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska är en förutsättning i tjänsten. Resor kan förekomma, inom samt utanför Sverige.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Airframe and Interior Engineering är del av BU Aviation Services, ett område inom Saab som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.