Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vill du vara med i utvecklingen av Gripens flygelektronik?

Linköping, Sweden
Closing date: 29 March 2023

Din roll

I vår sektion, Avionic Equipment & Built-In Test, arbetar vi med datorer som hanterar Gripens avionik eller med andra ord flygelektronik. I ditt arbete som apparatingenjör är du expert på din avionikdator och har ansvar över hela dess livslängd, från konceptfas till avveckling. Rollen är bred och det innebär en stor variation i arbetsuppgifterna. Du har ansvar för kontakten med underleverantör, är en avgörande del i felsökningar och utredningar kopplat till simulatorer och flygplan samt granskar leverantörens design och ansvarar för att den uppfyller Gripens framtida behov.


Din profil

Du behöver ha en eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet inom relevant område och har du även erfarenhet av hårdvarudesign är det meriterande. Du är van att ta egna initiativ och tar ansvar för att lösa dina arbetsuppgifter. Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat och en god teamkänsla.


Utöver det ser vi att du är en noggrann person som är duktig på att strukturera ditt arbete och jobba metodiskt. Du har viljan att lära dig nya saker och vill utvecklas. Om du har erfarenhet från flygindustrin eller annat säkerhetskritiskt system är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här


Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Sektionen Avionic Equipment & Built in Test består idag av ungefär 10 ingenjörer med kompetens inom hårdvara, system safety, underhåll, logistik och mjukvara. Gripen är en världsledande produkt och du har möjligheten att bli nästa kompetenta medarbetare som bidrar i vårt team där vi tillsammans löser komplexa problem i ett komplext system.


Hos oss är det viktigt att varje medarbetare kommer till sin rätt varför det finns möjlighet att anpassa arbetsuppgifter och bredda eller fördjupa kompetensen via kurser eller samarbeten/utlån till andra områden.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.