Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Vill du vara med och utveckla dräkt- och hjälmsystem till stridspiloter JAS 39 Gripen?

Linköping, Sweden
Closing date: 4 February 2023

Vi behöver förstärka vårt team och söker en ny medarbetare till sektionen Aircrew Equipment (MG19). Är du intresserad av att arbeta med utveckling av Gripens flygförarutrustning, välkommen med din ansökan!

Din roll

Som system/apparatingenjör inom Gripen Design ingår du i ett team som ansvarar för att utveckla, upphandla och vidmakthålla Gripens flygförarutrustning bestående av flyghjälmssystem, dräktsystem och överlevnadssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckling av system & apparater
 • Kravnedbrytning
 • Kravverifiering
 • Teknisk dokumentation
 • Test och verifiering
 • Utredning av driftärenden
 • Underhållsberedning

Rollen är mångsidig och erbjuder möjlighet att bredda och fördjupa sig i teknikområdet. Du kommer att få ett kontaktnät inom Saab då rollen innebär flera gränssnitt och samarbeten med andra enheter inom Saab. Vi har nära samarbete med underleverantörer vilket gör att det ibland förkommer tjänsteresor.

Möjlighet finns att påverka hur rollen utformas beroende på din bakgrund och erfarenhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Din profil

För rollen krävs det att du ta eget ansvar, att du är intresserad av människor och teknik, att du har förmågan att samarbeta med människor mot gemensamma mål och att du bidrar till förändring.

Krav för tjänsten:

 • Relevant akademisk examen (högskole-/civilingenjör), eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
 • Ett tekniskt intresse

Meriterande för tjänsten:

 • Utbildning i maskinteknik eller liknande
 • Erfarenhet av system- och/eller apparatutveckling

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Sektionen Aircrew Equipment (MG19) ansvarar för system och apparater till Gripens flygförarutrusning. Utrustning som skyddar och hjälper stridspiloter att utföra sin uppgift. Sektionen består av 11 medarbetare. Arbetet bedrivs i små flexibla team som ansvarar för sektionens gemensamma leveranser och mål. Sektionen ingår i området Grundflygplansystem.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.