Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vill du vara med och utveckla hårdvaran till framtidens mobila radarstationer?

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

Kan du se skillnad på en fågel och en drönare på 10 km avstånd? Det kan vi, men vi vill bli ännu bättre och vi behöver din hjälp!

Vi utvecklar radarprodukter i framkant men vill hela tiden bli bättre. Kom och bli en del av ett kanonteam som vässar hårdvaran i informationssystemet för att uppnå våra mål.

På SAAB blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår vision – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll på SAAB

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt.

Du kommer att tillhöra Engineering organisationen på Surface Radar Solutions som ansvarar för arkitektur och konstruktion av radarsystem. Här ingår plattformen som består av ett delsystem för hårdvara och ett delsystem för mjukvara. VI söker någon som kan hålla ihop arbetet med att ta fram hårdvaran och synka med mjukvarudelen för att bygga en välfungerande plattform.

Kort och gott:
Du får arbeta med att ta fram hårdvara i teknikens framkant.
Du kommer att jobba med komplexa system och skapa effektiva lösningar.
Du får jobba tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation.
Du får ta ett helhetensansvar och kommunicera våra lösningar till andra grupper och stakeholders.

Att vara delsystemingenjör på Saab innebär att men bestämmer arkitekturen och tar fram kravspecifikationer för våra delsystem och dess ingående produkter. Det omfattar även att delta i planering och genomförande av verifiering, samt att leda det tekniska utvecklingsarbetet för våra framtida produkter.

Den du är idag

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemdesign

  • Datorer och nätverk, kringutrustning

  • Kravnedbrytning

  • Mjukvara, operativsystem

  • Informationssäkerhet

  • Teknisk dokumentation

  • Erfarenhet av ledarskap

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är lokaliserade i Göteborg samt på vår site i Syracuse, USA. Vi är ett härligt gäng som ser fram emot att du kommer och förstärker oss.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Om SAAB

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

SAAB är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.