Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Windows engineer to our DevOps team

Linköping, Sweden
Closing date: 2 October 2023

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med ett genuint teknikintresse inom WINDOWS området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Vi söker efter en systemförvaltare med erfarenhet av applikationspaketering, SCCM, Horizon till vårt DevOps team. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för utveckling och förvaltning inom vårt Windowsteam och Saabs olika applikationer.

I rollen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Applikationspaketering (MSI, App Volume, SCCM)
 • Arbeta med MECM/SCCM
 • Arbete med Horizon VDI-miljö
 • Förvaltning av Windowsservermiljöer och VDI plattformar

  

Din profil

Social kompetens och en förmåga att arbeta under varierande grad av belastning är viktigt för oss. Viktigt också att kunna ta eget ansvar vad gäller att ständigt förbättra vårt arbetssätt, våra processer och rutiner.

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift för att kunna förmedla kunskaper till användare och kollegor.

Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Ett par års erfarenhet inom teknikområdet Windows server och klient
 • Ett genuint tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling
 • Goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk, t ex PowerShell

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Horizon
 • Erfarenhet kring SCCM
 • Erfarenhet av Microsoft standardprodukter såsom Active Directory, DNS, WDS osv
 • Erfarenhet av MSI, App Volume

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vad du blir en del av

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Du kommer att tillhöra SAAB IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för utveckling, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.