Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Windows engineer to our DevOps team

Linköping, Sweden
Closing date: 29 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med ett genuint teknikintresse inom WINDOWS området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Vi söker efter en systemförvaltare med erfarenhet av applikationspaketering, SCCM, Horizon till vårt DevOps team. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för utveckling och förvaltning inom vårt Windowsteam och Saabs olika applikationer.

I rollen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Applikationspaketering (MSI, App Volume, SCCM)
 • Arbeta med MECM/SCCM
 • Arbete med Horizon VDI-miljö
 • Förvaltning av Windowsservermiljöer och VDI plattformar

  

Din profil

Social kompetens och en förmåga att arbeta under varierande grad av belastning är viktigt för oss. Viktigt också att kunna ta eget ansvar vad gäller att ständigt förbättra vårt arbetssätt, våra processer och rutiner.

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift för att kunna förmedla kunskaper till användare och kollegor.

Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Ett par års erfarenhet inom teknikområdet Windows server och klient
 • Ett genuint tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling
 • Goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk, t ex PowerShell

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenet av MySQL
 • Erfarenhet av Horizon
 • Erfarenhet kring SCCM
 • Erfarenhet av Microsoft standardprodukter såsom Active Directory, DNS, WDS osv
 • Erfarenhet av MSI, App Volume

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här