Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Wiring Harness Design Engineer

Huskvarna, Sweden
Closing date: 1 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I rollen kommer du att ingå i ett team som fokuserar på arbete med kablagekonstruktion för alla våra applikationer inkluderat prototyp och serieframtagning. Teamet har ansvaret för att processutveckla och produktionsbereda produkter inom Saab Training & Simulations olika produktområden.

 

Som ingenjör inom kablage kommer du främst att ingå i olika typer av kund - och utvecklingsprojekt. Du kommer få vara med och driva utvecklingen av våra kablage, samtidigt som du tar beslut om val av komponenter där kontakt med underleverantörer ingår. Du har även ett nära samarbete med kollegor inom inköp, applikation-, elektronik- och mekanikutveckling samt produktionspersonal.

 

Dina arbetsuppgifter kommer vara:

  • Design och framtagning av ritningsunderlag för el-schema och kablage utifrån systemarkitektur (val av komponenter, skärmning, kabeldragning).

  • Vara delaktig i och driva arbetspaket inom disciplinen från konceptstadie till färdig design.

  • Stöttning i produktion vid framtagning av prototyper.

  • Utveckla produkter som ska uppfylla uppställda funktions- och miljökrav. Arbetet innefattar bland annat analyser av producerbarhet, processutveckling och detaljkonstruktion.

Du kommer få möjlighet att vara ute hos kund och verifiera systemen på plats. Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med produktionsutveckling av våra produkter kommer du också få möjlighet att påverka och förbättra våra arbetssätt.

 

Din profil

Vi söker dig som med en positiv inställning, viljan och ett starkt engagemang vill vara med och utveckla våra produkter! Vi tror att du som person trivs bra med att arbeta självständigt och ta stort ansvar för uppgifter, men som också uppskattar ett bra och effektivt samarbeta med andra. Då du i din roll kommer få komma i kontakt med många andra avdelningar tror vi också att du är utåtriktad och är bekväm med att kommunicera öppet med andra parter.

 

För att trivas i rollen har du:

  • En högskoleingenjörsexamen inom något av områdena maskinteknik, elektroteknik, mekatronik eller har en utbildning/erfarenhet som är motsvarande.

  • Erfarenhet av CAD, gärna med erfarenhet av Siemens NX eller liknade.

  • Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken

Erfarenhet inom elektromekaniska konstruktion är meriterande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här