Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
2799233.jpg

Kemikaliekoordinator

Malmö, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Kemikaliekoordinator

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

I din roll så kommer du administrera och stötta verksamheten i efterlevnad av aktuell kemikalielagstiftning, vilket bl. a innebär att du ansvarar för att granska och godkänna nya kemiska produkter. Du kommer vara vår representant i Saabs Samverkansgrupp för kemikaliefrågor, som omfattar både lagbevakning och förbättringsarbete kopplat till rutiner och instruktioner. Viktiga frågor för oss är möjligheten att undvika eller ersätta farliga ämnen, kemikalier och komponenter i våra produkter. Här är arbetet med vår Roadmap för utfasning av farliga ämnen en viktig del. Du ingår i arbetsgruppen och stödjer, samt följer upp verksamhetens nyckeltal.

Arbetsuppgifter

 • Tolka och tillämpa miljö- och kemikalielagstiftning för verksamheten och våra produkter

 • Analysera och sammanställa utfasningsplaner för kemiska produkter (vara motorn i vårt utfasningsarbete)

 • Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter

 • Samarbete med Arbetsmiljöteamet avseende inventeringar och hantering av kemiska produkter

 • Sammanställa och hålla utbildningar för verksamhet och projekt

 • Lagstadgad rapportering till myndigheter avseende kemikalier

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kemi- och/eller miljöområdet och några års dokumenterad erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom utvecklingsprojekt och att du såklart har ett intresse och erfarenhet av arbete med miljöfrågor.

Då du kommer stötta och samverka med flera av våra organisationer inom bl.a. produktion, inköp och teknik så ser vi att du är social, drivande och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är bekväm med att ta initiativ och på ett självständigt sätt strukturera och driva dina uppdrag i mål.

Krav

 • Högskoleutbildning inom kemiområdet (kandidatexamen eller högre)

 • Goda kunskaper inom kemikalielagstiftning, såsom REACH och CLP

 • Goda kunskaper i Excel

 • Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i kemikalie-hanteringssystemet; iChemistry

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.