Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
2799233.jpg

Saab Dynamics söker nu en arbetsmiljökemist.

Linköping, Sweden
Closing date: 24 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Saab Dynamics söker nu en erfaren arbetsmiljökemist med inriktning riskbedömning av kemikalier. I rollen kommer du hjälpa oss att säkerställa en säker hantering och användning av kemikalier i våra teknologiska processer. Rollen innebär att man utför kemiska riskbedömningar utifrån Saabs interna riktlinjer men även de regelverk som gäller baserat på Intersolias verktyg iChemistry. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

  • Identifiera och utvärdera potentiella risker med kemikalier och kemiska processer.

  • Arbeta nära forsknings- och utvecklingsteam för att bedöma säkerheten kring nya kemiska produkter och processer.

  • Uppdatera och underhålla Saabs kemikaliehanteringsprogram och riskbedömningsverktyg.

Till viss del innehåller även denna tjänst att du genomför interna utbildningar och workshops kring kemikaliehantering och säkerheten kring detta område.    

Din profil

Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och proaktivt, men även har en mycket god vana av samarbete och kunna fungera väl i team. Du är van att ha många bollar i luften och snabbt kunna växla mellan olika uppgifter samt besitta en god känsla för prioritering. Att du även har ett brinnande intresse för teknologi, innovation och säkerhet är också något vi lägger stor vikt vid, då Saab arbetar i framkanten av dessa områden.  

Kvalifikationer:

  • Relevant högskoleutbildning inom kemi, toxikologi, miljövetenskap eller liknande.

  • Erfarenhet av riskbedömning av kemikalier eller arbete med kemiska risker och säkerhetsdatablad.

  • Djupgående kunskap om gällande lagstiftning och regelverk för kemikaliehantering.

  • Stark analytisk förmåga och noggrannhet.

  • Kunskap om exponeringsrisker och lagar/regler inom arbetsmiljöområdet.

  • Förmåga att arbeta självständigt och kommunicera effektivt med medarbetare inom olika delar av verksamheten.

  • Erfarenhet av Intersolias verktyg iChemistry är meriterande men inte nödvändigt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här