Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Accounting Controller

Location
Linköping, Sweden
Closing date
6 October 2021
Apply for this job!

Vill du vara med och driva och utveckla boksluts-, redovisnings- och rapporteringsprocesser, upprätta och rapportera bokslut och vara stöd till Saabs affärsområden i redovisnings- och systemfrågor? Då kan du vara vår nya kollega på Accounting and Closing Processes!
 

Din framtida utmaning                                      

Som Accounting Controller hos oss jobbar du med redovisning, upprättande och rapportering av bokslut för de olika affärsområdena inom Saab samt kontinuerligt förbättringsarbete inom finansiella processer i det dagliga arbetet och i riktade projekt och uppdrag.

Boksluten upprättas i U4 Agresso och rapporteras i koncernredovisningssystemet Hyperion/HFM varför det är meriterande om du har erfarenhet av dessa system. Systemfrågor utgör en allt större del av vår verksamhet varför intresse och kunskap avseende just system är relevant.

Arbetet sker i nära samarbete med affärsområdena och övriga avdelningar inom Accounting Services vilket ställer krav på god samarbets- och kommunikativ förmåga.
 

Den du är idag

Du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisnings- och ekonomiarbete, gärna inom ett större företag.

Du har goda kunskaper inom redovisning och är van att arbeta mot utmanande deadlines. Vi ser också att du som person är serviceinriktad, metodisk och har ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du gärna bidrar med innovativa och kreativa lösningar. Du behärskar engelska och svenska både i tal och i skrift.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Accounting Services är Saabs Shared Service Center och förser affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system.
 

Accounting and Closing Processes är en del av Accounting Services som bland annat ansvarar för redovisning och bokslut för verksamheter inom Saab AB och ett antal koncernbolag som ingår i Accounting Services uppdrag. I ansvaret ingår ett antal processer i löpande redovisning, planering, genomförande och rapportering av bokslut samt att säkerställa att redovisningen följer lagar, principer och interna instruktioner. Arbetet inkluderar också att informera och ge stöd till affärsverksamheten i redovisnings- och systemfrågor samt att delta i vårt ständiga förbättringsarbete.