Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Ändringsledare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
23 June 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Som ändringsledare är du en mycket viktig del i att affären når önskat resultat. Varje ändring har sitt syfte: sänka kostnad, kundinitierad ändring eller för att förbättra kvalitén. Vissa ändringar är stora och andra är mindre. Du arbetar tillsammans med konstruktörer, produktionstekniker, verktygskonstruktörer och andra specialister inom avdelningen för utveckling.

Du tillhör ett eller två tvärfunktionella team. Teamets arbete är prioriterat och principen är kanban (dvs fokusera på avslut innan nästa uppdrag påbörjas). Teamet har daglig styrning varje dag.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram beslutsunderlag inför beslutsmöten (Change Board) och säkerställa att dokumentationen är komplett. Du följer upp aktionerna och säkerställer att de uppgifter som ligger utanför teamet hanteras i rätt tid.


Beroende på belastning inom sektionen / teamet kan du även hjälpa andra.


Din profil

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan leda mindre projekt. Du behärskar  förmågan att förstå teknik och gärna med erfarenhet av produktionsteknik, konstruktion eller andra teknikområden. Du driver förändringarna från start till mål tillsammans med teamet. Rollen kräver att du har god datorvana inom MS-office. Med fördela även behärska MS-project.

Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ. Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Tjänsten innebär också många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt social kompetens. Som person tycker du om ordning och reda för att säkerställa att all dokumentation lever upp till de krav som flyg kräver. Du kan prata och skriva obehindrat på engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Aerostructures ingår i affärsområdet  Industrial Product and Services. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer främst för den civila-, men även till viss del för den militära marknaden. Avdelning Utveckling och Industrialisering ansvarar för utveckling, industrialisering och teknisk support av flygande strukturer inklusive systeminstallation till affärsenhets externa kunder som t.ex. Airbus, Boeing, RUAG och T7.

Sektionen för ändringsstyra och konfigurationshantering har som huvuduppgift att säkerställa att nyutveckling och ändringar på både produkt och produktionsprocessen genomförs på ett korrekt sätt som uppfyller myndigheternas krav. Sektionen ansvarar också för koordinering av FAI, support till kund/flygbolag och för dataöverföring till kund och eller leverantör. Sektionen har cirka sju medarbetare.


Kontakt information: Om du har frågor angående tjänsten, kontakta Maria Hofvendahl, rekryteringschef: +46 13 180052

Varmt välkommen med din ansökan